Jump to content


Lostinspace

Member Since 27 Mar 2013
Offline Last Active May 04 2014 11:59 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: First Start Of The Day!

03 May 2014 - 02:25 PM

Thanks Admiral, but mines a diesel unlike yours?

So I added the diesel cleaner in quantity yesterday, sloshed it about and left car to idle for about 60mins, left overnight. Started as badly as ever, engine temp showed about 30 degrees on the scale. 

Also got the diagnostic to work thanks James and the glow plug LED is there and eventually ends up "behind" or covered by the fule guage.

So no further forward, still feel its related to temperature, heater plugs or something like that. Dealer wants £80/hr to investigate and I can set a financial limit to their spend, no guarantees there then................................. 


In Topic: First Start Of The Day!

02 May 2014 - 08:26 AM

Hi, I cant find the diagnostic mode for this model of Mondeo, only those with a button to press for the mileometer etc. I have been advised to try an injector cleaner by a Ford technician and a diagnostic expert. There is a Ford bulitan relates to poor starting for this series of engine.

It was 9 degrees this morning and still no glow plug heater symbol.

Update to follow......................


In Topic: First Start Of The Day!

01 May 2014 - 12:43 PM

All the conventional fuses are ok, those labelled F3/F4/F5 which are high amp and related to the glow plugs dont seem like conventional fuses and maybe covered with a plastic moulding. The warning light still does not come on either.

Stumped.......................


In Topic: First Start Of The Day!

01 May 2014 - 09:03 AM

I thought I had replied to the service question but cannot see it. Car is serviced regularily and maintained as per the manual etc etc.

However the gloplug light did not illuminate this morning and the engine staggered into life. THought this was was the answer but checked with owner of C Max 2.0 and their light did not come on either.

 

I will check the fuses at lunchtime...............its certainly the nearest I feel I have been so far , thanks.


In Topic: First Start Of The Day!

30 April 2014 - 04:03 PM

Hi, thanks for your reply. The car has run today and therefore still a bit warm I guess. Consequently when turning on the ignition (its keyless - why?) there is no light on the dash that relates to the glow plugs i.e. like a pair of zero's or glasses. Will have to check in the morning I guess. Will let you know. Thanks again