Jump to content


MondeoNeil

Member Since 12 May 2013
Offline Last Active Apr 22 2014 01:35 PM
-----

Topics I've Started

Electrical Help!!

21 April 2014 - 10:47 AM

Hi everyone,

 

After some help please.

 

We replaced our altenator on our 2004 Ford Mondeo 2.0 TDCI, and yesterday we had another problem...

 

The battery light came on and the readings on the trip computer and mileage reading cahnged to dashes like this - - - - 

 

I stopped the car and turned it off for a few mins. When I turned it back over there was a screech noise as it started up and the digital displays were OK and the battery light went off. 

 

I then made it about another 800 meters and the battery light came back on. I decided to return home and stopped the engine again. Left it for 20 mins came back turned it over and again another screech when it turned over and the light went out.

 

I have left it over night, went to get in it this morning and it wouldn't unlock by the key fob. Got in put the key in the ignition and NOTHING, not one light, not anything. Not even interior light will come on it is completely DEAD!

 

I am a bit worried that this may be something more than an alternator issue as obviously something has either drained the battery completely overnight or there is a further issue.

 

Any ideas, or help greatly appreciated!!!


2004 Mondeo Diesel Flashing Glowplug Light??

12 May 2013 - 08:22 PM

Hi everyone. I have just bought a 54 plate Mondeo 2litre diesel. Drove it the 200 mile trip home from Northampton with no problems whatsoever. Next morning we drove about a mile then when we accelerated it made a slight judder and the glowplug light started flashing. The turbo then did not cut in so acceleration was slow.

 

However if I stop, turn the engine off, then restart it the light goes out and all is fine. That is until we get to over 2k revs then it happens again.

 

Any ideas as to what would be causing it? It is also starting to sound a little rough (a ticking noise like badly adjusted tappets). Thanks in advance.


Hello!!

12 May 2013 - 08:09 PM

Just dropped in to say Hi. My name is Neil and we Just purchased our first Mondeo 2004 on a 54 plate 2 litre diesel. Has developed a problem the day after buying it (!Removed! typical). WIll post it in the relevant section if anyone with good knowledge of Mondeo diesel engines could help. Cheers