Jump to content


wackyracer8

Member Since 03 Sep 2013
Offline Last Active Sep 02 2015 10:12 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: Ford Focus 05 Random No Start

30 August 2015 - 03:55 PM

Did yours have all the dash lights on and lose power when trying to accelerate?


In Topic: Ford Focus 05 Random No Start

30 August 2015 - 01:26 PM

A further update...

 

I was driving this morning and it was driving normally, then all the lights came on the dash and there was no power behind the accelerator at all! I rolled to the side of the road, turned the engine off and back on and had a little bit of power behind the accelerator but nothing to normal. Turned the engine off and back on and it had the usual power again.

 

I've been doing research online for people who've had similar issues to me and I have come up with a list that could be causing the issue...

  • Battery
  • Alternator
  • Faulty Relay
  • eGR Valve
  • Vacuum Advance Unit

Would any of the above cause this kind of issue I'm experiencing? It's starting to get quite serious and I'm scared it could cause an accident.


In Topic: Ford Focus 05 Random No Start

29 August 2015 - 02:50 PM

Ok so here's an update guys...
I've managed to get the connection tight by putting a washer under the bolt and righting back up. So far it seems to be ok, however I have ran into another issue or possibly the same one still.

I was driving along and all of a sudden the car seemed to have went into limp mode and the dash lit up like a Christmas tree, the rev and speedo stopped working as well, see attached. After about 10 minutes of driving some of the lights went off but a couple stayed on (attached).
After turning the engine off and then on again all the lights went off and the car drove normally.

Someone please help. It's been put on a computer and it hasn't come back with anything. Clutch has been changed as well as cool pack about a month ago.

In Topic: Ford Focus 05 Random No Start

24 August 2015 - 09:38 AM

Ok thanks for your help. I've got a bolt on there and tightened it as much as it will go but it's still loose. Try another bolt maybe?

Can you explain to me what is happening if the connection isn't right? I'd like to learn as I go with this problem :) thanks for your help.

In Topic: Ford Focus 05 Random No Start

23 August 2015 - 10:39 PM

It seems that one of the bolts that hold the negative lead to the battery is missing and it can be moved with my hand. Shall I find a bolt and make this connection tight? Could this be causing the issue? The lead is properly on the battery but like I said the lead can be moved on the battery.