Jump to content


Show

Leoschariot

Member Since 12 Sep 2013
Offline Last Active Aug 02 2014 02:27 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Pdc Continuous Beep

07 July 2014 - 05:27 PM

I have a feeling it is the front causing the problem as all the back sensors seem to be pulsing as if they are working.
Problem is the front ones are not as easy to get out I fear. Do I have to remove the wheel arch liner and or under tray?
Also still have not managed to locate module...


Sent from my iPhone using Ford OC mobile app

In Topic: Pdc Continuous Beep

04 July 2014 - 01:23 PM

Thanks I'll give that a go then

It's just that I read somewhere that if a sensor is disconnected, the system throws up a fault anyway.
That's the reason I didn't do it originally the way you said.

There always the option that it's one of the front sensors, but they look a bugger to remove!

In Topic: Pdc Continuous Beep

04 July 2014 - 12:20 PM

I disconnected each one in turn , cleaned and replaced. I didn't activate the system without any or all of the sensors unplugged.

Should I be trying that do you think?

Also do you know where the module is, as I was told it's in the side panel in the boot but having opened that up, I cannot see it

In Topic: New Tyres

04 January 2014 - 09:21 PM

If TPMS valves are replaced with standard valves, the system will simply come up with a message 'Tyre Pressures not detected'. If the alert comes up a couple of times, and is ignored, the alert is then stored in 'Messages', so shouldn't bother you further.
Alternatively, the TPMS system can also be disabled using ELMConfig.

Thank you for that. 

I have it booked in on monday at  the dealers in the hope that there will be no issues with the TPMS valves

 

Watch this space


In Topic: New Tyres

04 January 2014 - 02:27 PM

So there doesn't seem to be a definitive answer as to how the ECU will handle normal rubber valves being used as opposed to the TPMS ones

I can't really believe the engineers explanation to be honest