Jump to content


rg1642

Member Since 16 Sep 2013
Offline Last Active Jun 01 2015 07:02 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: 1.8 Tdci Flat Spot & White Smoke

01 June 2015 - 07:03 AM

All sorted with new intercooler hose. Fixed. :)


In Topic: 1.8 Tdci Flat Spot & White Smoke

28 May 2015 - 12:08 PM

Found a split in one of the intercooler hoses. :) Hoping I can sort it now.


In Topic: 1.8 Tdci Flat Spot & White Smoke

27 May 2015 - 07:44 AM

Coolant level is spot on, no loss there. I does take an awful long time to warm up. It's a 2006 model but my wife and son both have Mk1's and they warm up much quicker.

 

Oh and forgot to say I ran my scanner over it and there were no stored fault codes. It's a full scan as well not just the OBD2 one.


In Topic: Focus 2006 1.8 Tdci 'engine Systems Fault' Again!

18 March 2015 - 08:04 AM

Fixed! Seems I was barking up the wrong tree. It was the fuel pump that was faulty. A total coincidence that it came up after an electrical fault. Ever since I bought it I thought it was just a little down on power than the other 2 focus's we have in the house but put it down to being a Mk 2. New pump and it's the same as the Mk 1's. Very costly to repair and if the rest of the car hadn't been perfect I think I may of scrapped it but there you go. This may be of use to someone else with similar symptoms.


In Topic: Focus 2006 1.8 Tdci 'engine Systems Fault' Again!

04 March 2015 - 05:59 AM

Sorry should have said I did that and got a couple of ohms but didn't think that was significant. I've ordered a new valve for now and seeing if it does the trick. I know its a gamble but if it isn't the fault at least I can go to Ford and say it is an electrical fault and leave it to their diagnostics. :)