Jump to content


Show

jamwatn

Member Since 26 Sep 2013
Offline Last Active Jul 13 2014 03:23 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Dodgy Mk1.5 Tdci

12 July 2014 - 08:39 PM

I didnt think glow plugs heated in a tdci till the ambient temperature was very cold? It also does it even if the engine has been run for an extended period of time.


In Topic: Dodgy Mk1.5 Tdci

12 July 2014 - 07:42 PM

An update:

I've changed the camshaft position sensor which has solved the cutting out totally. It however starts REALLY badly. Sometimes cranking of 15/20 seconds is needed. The engine will hunt and wobble for some time however once down the road a mile, it runs perfectly.

Any ideas? I'd have to fork out loads of money to get it back to the trader and take time off work and its pretty much not an option.

 

My instinct says injector fault but the car drives so smoothly that it seems less likely.


In Topic: Dodgy Mk1.5 Tdci

02 July 2014 - 09:02 PM

The trader claims that 'VOSA/MOT garages make mistakes' and the fuel change is nothing. If I put the VIN into a Ford identification website it does display as Diesel so perhaps fuel change was a mistake.

What should I do? He does offer a 'repair' despite not knowing what's even wrong with the car (allegedly) however he is 50 miles+ away and I cant get the car to him.

Any ideas please?!


In Topic: Dodgy Mk1.5 Tdci

02 July 2014 - 08:18 PM

This is true. The two weeks I believe was a re-test after a fail.


In Topic: Dodgy Mk1.5 Tdci

02 July 2014 - 08:05 PM

I understand it could be a typo on one occasion however repetitive typo's is strange. Did they even do rear disk brakes on a 100PS diesel?