Jump to content



Member Since 13 Mar 2009
Offline Last Active Mar 04 2013 10:40 AM

Posts I've Made

In Topic: Need urgent help on Coil Spring for ST200 (99) question!

12 May 2009 - 11:34 AM

i think the springs are different try these guys


Found out the hard way and bought one from a after market place on sunday. 30 for spring for this car sounded too cheap.......and it was.

I've got on order, and should be with today, hopefully.

Thanks for you help.


In Topic: ST200 - Flickering Lights?

18 March 2009 - 04:33 PM

try the tsb number with them again, aparently the fault can also occure on the couger. try these guys http://www.fordpartsuk.com/

2nd time lucky. The TSB number is apparently an old number, dating back to 2001. It only applies to the Cougar like you said, but I assume they share the same guts? I find it suprising the ST200 didn't pop up! Cost of repair (not including part) is 60.48 +VAT

I just need the part now! I'm tempting to let Ford loose with it and just get it done, or take it to a different garage. Apart from the obvious of flickering lights. Is there any damage this may cause if left?

Also, just want to say thanks for your help. I would of lost without your skills and wisdom!


In Topic: ST200 - Flickering Lights?

18 March 2009 - 09:12 AM

i have been digging deaper into your problem and have found a ford tsb as follows which could be your problem.

TSB 053/2001


Should a customer express concern about flickering headlamps, wavering illumination of the instrument cluster, interior lighting and audio unit the probable cause is an extremely high resistance in the battery wiring harness from the central junction box (under the bonnet) to the B+ terminal on the alternator. To rectify the concern an additional cable should be installed.

Part number for this cable - 1133503

This is brilliant. You have described my problem right down. However I have called two ford dealers and gave them this part number and they inform me this doesn't exist. I have also checked the TSB number and they have no record of it. Is there anywhere else I might be able to get this cable?

In Topic: ST200 - Flickering Lights?

16 March 2009 - 07:38 PM

hi im pretty new to. has it got xeon headlamps ?

No they don't. I have had the alternator tested and the results were all ok. Start capacity was 98% voltage 12.61, regulator voltage 14.77

Haven't checked the connections yet, so it might not be earthing out properly.

Anyone else have any thoughts?

Thanks to everyone who has helped with there advice so far.

In Topic: ST200 - Flickering Lights?

16 March 2009 - 09:02 AM

alternator could be overcharging or undercharging, anyone with a multi or volt meter can quickly check this and should not charge you as it takes seconds, if it is it can cause all sorts of problems you would think were in no way related, like hesitation or missfire or even warning lights coming on for things that are fine, but most cars do dim lights slightly at idle, and then brighten slighlty when you rev it, and also check the battery earth and light connections

Thanks Scottie,

I'll have it looked into. From your desciption it is likely that is what it may be. On idle the lights are fine no activity and doesn't go on like a disco! but when reved up or driving it goes starts flashing away. Does this mean a new alternator if its over charging and under charging?