Jump to content


Show

AJRTDDI

Member Since 28 Nov 2013
Offline Last Active Today, 03:06 PM
-----

Topics I've Started

St170 Flywheel Bolts Issue

10 August 2014 - 10:43 PM

I fitted a 130ps flywheel in my st170. I think the flywheel bolts ( genuine dual mass st170) are tapping the inside of engine. When I turn it over I can feel something.

What bolts can be used ? Can u use ford blacktop/silvertop

Sent from my HTC One X using Ford OC mobile app

Mk4 St170 Turbo Starter Issue.

10 August 2014 - 07:06 PM

I was wondering what I can do about my starter. I'm using a RS turbo gearbox. The starter is blocked by the 2 part sump. Can the alloy be cut?

Sent from my HTC One X using Ford OC mobile app

Slow Starting Mk1 Tdi

02 August 2014 - 03:45 PM

We have a mk1 ford galaxy with over 385,000 miles still on numbers matching engine :).

Iv tryed new battery and glowplugs and new filters and service. It seem to be drawing air into the system but I can't work out where from any ideas

Sent from my HTC One X using Ford OC mobile app

What Best Way To Fix This Bodywork Mess

02 August 2014 - 12:08 PM

I was sanding down my car for respray for prep and I found this

It was full of paper and bodyfiller, I can't afford a whole new rear quarter I have brought a new rear arch to weld in but the door jam part will be hard. Any ideas ?

Knocking Low Rpm. Worse Up Hills.

29 June 2014 - 06:55 AM

i have a knocking noise. Sounds very engine related.. Sounds top left of engine bay (by diesal filter)

My Cambelt snapped few months ago. I cant remember if i had this problem before or after it went.

i had few sightly bent valves.

The engine never stalled when cambelt went. (i pulled over and turned engine off and restarted then it snapped before restarting (200-250rpm)

It was a complete head rebuild. New seals, New valves ect.

There was 2 very tiny marks on piston, That i sanded smooth with 800 Grit sandpaper (Very fine marks). There was no movment in pistons and piston walls looked great for 140,000 Diesal miles.

I'v replaced Both bottom arms.

Could a Top mount make this noise??

maybe engine mounts??