Jump to content


weejoe

Member Since 18 Mar 2009
Offline Last Active Jan 13 2010 12:18 PM
-----

Topics I've Started

knocking from rear of car

13 January 2010 - 12:02 PM

HI

I recently had to replace the spring and top mount on my 1.8 at the front and now there appears to be a knocking noise coming from the rear of the car. I have tried opening the boot and pressing down on rear of car while a friend looked underneath and at the rear wheel to see if anything was loose or anything but nothing appears to be loose. I have recently had to replace one of the roll bar mounts for the mot. Could it be the other one deteriated due to the salt,snow etc or could it be anything else causing the problem.

Any help would be appreciated.

spark plug socket size

29 September 2009 - 11:08 AM

Hi

I am planning on changing the spark plugs on my 1.8i mk1 focus. I am wondering if it will be a 14mm socket to remove and refit the plugs?

Cheeers

J

Steering repair

07 August 2009 - 08:37 PM

Hi

I have a leak on both power steering pipes on the rack return pipe and the high pressure pipe. I am wondering if any1 knows the sizes of these pipes, as I have priced them from Ford and they are quite expensive and was considering contacting a hydraulics specialist.

change a steering rack

19 July 2009 - 09:33 PM

Im wondering how long it would take to change a steering rack on a mk1 focus

Running problems

12 May 2009 - 10:45 AM

HI

I have had my 00 V Focus 1.8 Zetec for almost 2months and theres been something wrong every 5 mins. I posted earlier with a power steering leak i think this is now the least of my problems with the car. I checked the fluids after going for a run to notice murky stuff on top of the coolant in the reservoir. And there was also a slight bubling. I checked the oil cap and there's no milky residue. Also checked dipstick which also appears ok.And stopped the car for bout 20 mins. I wouldnt say the reservoir was over pressurised. It wasnt trying to fly through the cap. Like it would if there was a leak of exhaust gases. I also smelt inside the reservoir the was no smell of exhaust gases being used to checking for this having previously owned a Rover 214. It didnt smell like oil either. Ive been just out checking the car over again. There's not any coolant loss. I did however notice that there is a hose from the reservoir to the air conditioner. Is there any oil or anything that could be getting from the air conditioner to the coolant? There doesnt appear to be any running problems or abnormal smoke from the exhaust.

I hope this is not hgf!!!

Any help would be great before i go anoying my local mechanic lol!!