Jump to content


bt_cav

Member Since 27 Jun 2009
Offline Last Active Apr 13 2014 10:59 AM
-----

Topics I've Started

Tyre Pressures

16 March 2014 - 02:52 PM

Hi Guys
Dose anyone know what the correct tyre pressures should be
for a 1989/99 short wheel base transit
tyre size 195/14c

Many Thanks on advance

Who Remembers Robin Gallowy's Boaby?

22 February 2014 - 11:49 PM

Hi Folks

 

This Randomly popped into my head today.... ended up singing away to myself and couldn't stop laughing......... (not good when driving works van)

 

http://www.youtube.c...h?v=09NNkOFyZGc 


Crankshaft Sensor Location

19 February 2014 - 06:13 PM

Hi Guys

 

Been trying to find out where my crankshaft position sensor is to see how best to access it. Couldn't see it easily, I imagine the plastic covers are hiding it, also had a look online for images etc.. but no joy.

 

many thanks in advance :)  

 

Mk1 (2004)

1.6 focus 

FYDB


Garage / Lockup / Barn Wanted For Short Term Rental

31 January 2014 - 01:37 PM

Hi all

 

I have been hoping to do a couple of jobs on my focus....However the weather hasn't been overly kind.

 

I'm looking to rent a Garage, lockup,  or barn for a month to get these done.

 

The up most respect will be given to your property and neighbors, No hot work will be carried out, I will not put your property under any risks, no rubbish or mess will be left behind.

 

I live in Wishaw close to Motherwell, Anywhere close to Motherwell or Livingston and inbetween would be good.

 

Cheers

 

Brian


Mk1 1.6 Focus Flat Spot

28 January 2014 - 01:08 PM

Hey Guys got a strange issue with the focus...

 

There is a definite flat spot up to 2200 rpm when stationary, I have felt the car dose not want to cruise and under powered below 2200 rpm prompting me to investigate.

 

I have changed the plugs like for like (NGK TR5A-10)... the ones that came out were fine, The coil pack and HT leads have been replaced with bosch not so long ago, checked for vacuum leaks but didn't find any, the engine sounds sweet, had very regular oil changes with castrol magnatec correct spec.. I only use BP or Shell petrol.....

 

The cat was changed last year for a stainless steel sports cat and when it was fitted the enging management light went out its self (p0420 catalyst system efficiency below threshold) since then it has came on a couple of times so I had reset it and it was fine for a few weeks, but now it is coming back on within 80 miles. 

 

Had a look at the live data Lambda sensors seem to be working fine, they have been changed a few years ago with NGK's.

 

Also noticed the revs pulsing if i hold the revs around 2000 rpm when stationary.

 

Any Ideas? I'm stumped.... 

 

engine code FYDB