Jump to content


MadMalx

Member Since 05 Jul 2009
Offline Last Active Jun 11 2010 09:43 PM
-----

Posts I've Made

In Topic: Dashboard fault?

16 January 2010 - 09:01 PM

The voltage is 14.3v, seems to be charging etc ok. Would this dash fault stop the car from starting?

In Topic: Strange Noises from my 2002 TDCI

19 November 2009 - 08:17 AM

If it only does it when the car is on full lock, it could be a cv/driveshaft problem. I had a similar problem on a Focus a while back and we couldn't find the cause- it was knocking on initial pull away, whether forward or backwards. In the end we tightened the bolts holding the stabiliser bar which attaches to the floor and gearbox in the centre of the car and even though they were reasonably tight to start with, it cured the problem.

In Topic: Problem Start my Focus! - 1.8TDCi 02

18 November 2009 - 07:27 AM

Have you tried taking the key out of the ignition, then restarting? My Fiesta does the same thing and I found that this works - guessing it is something to do with the immobiliser?

In Topic: annoying starting issue

10 November 2009 - 04:26 PM

The cutting out/low idle could be down to a number of things, although if the voltage is dropping on starting it might be a tired starter motor or possibly a poor earth connection somewhere - engine to body,body to battery, etc. With the low revs at idle, I would be tempted to try another idle valve, or look for an air leak on a vacuum pipe, etc.

In Topic: 1999 TDDI 1.8 feels low on power

10 November 2009 - 04:21 PM

I think that code relates to an ignition/electrical fault. It might be related to your lack of power, although you might another problem. Does it feel like the turbo is working?