Jump to content


Show

miniblob

Member Since 06 Aug 2009
Offline Last Active Jan 29 2014 12:35 AM
-----

Topics I've Started

Engine Weak/misfire At Full Throttle....

09 January 2014 - 03:03 PM

As above really guys...

 

It's a 2000 W reg Focus, 2.0 16v - which feels more like a 1.4!!!  Seems to be holding back!!!

 

Has been driving ok, feeling fine, other than low on power - idle is good, always starts first time, etc...

However, it has now started to misfire - but only at full throttle!!!  Pretty much any revs, put your foot to the floor and it really struggles - no acceleration at all until you back off to maybe 80% throttle, where it drives fine again!!!

Doesn't seem to do it when standing (no load) and revs fine at full throttle then - just struggles under load!!!

 

I did find a couple of plug leads that didn't seem to be on all the way so I re-seated those properly.

Also found a small earth lead to the top of the engine which had broken off, so I've fixed that.

No difference at all after those two bits - so where do I go from here???

 

Could it just be dodgy plugs, or something more???

 

Any help greatly appreciated!!!


Mk 1 Focus Issues... Window/locking/engine Power...

10 December 2013 - 08:02 PM

Hi guys, new focus owner here!!!

 

Got a W reg 2 litre as a cheap runabout and it inevitably needs a few bits doing!!!

 

Firstly, the drivers electric window doesn't work very often - and if it does go down, it won't normally come back up on it's own!!!

I've googled and seen how common this is - had the door apart and lubed it up a bit.

You can hear it making a noise when you hit the switch and sometimes it goes down fine, but then coming up is very slow, and normally sticks by halfway!!!

Kicking the bottom of the door by the motor does sometimes encourage it a bit further, but normally has to be helped up by hand!!!

I'm guessing it'll need a new regulator/motor assembley like this: http://www.ebay.co.u...984.m1438.l2649

It's 5 dr with front power windows only (one touch on drivers!).

Is there a guide for replacing this anywhere???

Any other suggestions???

 

Secondly, the central locking - seems to randomly click and fairly often it locks the car itself - normally while we are driving around.  A few times now it has locked and will not unlock from the drivers door!!!  Only opens from the passenger door or the remote!!!!!

Any ideas on this one???

 

Lastly (for now), the engine seems very down on power - especially for a 2 litre!!!  Wasn't sure myself as I've been driving all sorts of different (and quicker) car recently, but a mechanic doing a tie bar for us said exactly the same - it does seem to be holding back and feels more like a 1.4!!!

So where would I start with this???

Any common points to check???

It feels like it drives ok, other than being down on power!!!  No misfire, juddering, etc, idle is good, always starts first time...

 

Hope you guys can help us out with this!!!

Cheers,

Rob.