presleymk4

help! lol lights are draining my battery

Recommended Posts

hey i drive a 1990 mk4 escort 1.3 and my lights are draining my battery, i drive in the day and volts stay at around 12-13 but wen i turn my lights on it drops to about 6 and keeps dropping and im getting confused, much appreciated 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Sounds like the alternator is knackered tbh.  At least it's a simple one to test on those, no modern smart charge lol!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/10/2019 at 11:49 PM, presleymk4 said:

oh but i recently put a new alterator and battery on her lol coz the old one was winning at me 

If your lights are causing your voltage to drop to 6V instantly, and your battery is fully charged, then your battery is toast imo. Even new batteries can have faulty cells which drop out under load. 

Your alternator may also need checking, if it's not been charging the battery properly causing it to fail prematurely.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yhhhhhh its a faulty alternator i got a new one on its way just hopefully this works 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.