Andyr55

Ford SYNC 3 updates

Recommended Posts

It's stopped downloading at 17%....I've tried starting the download again, but nothing is happening 😩

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could try using a standalone downloader program.
Windows just fails the download and you have to start over.
A downloader would restart from the fail point so less faffing.
Take a look at JDownloader.

https://beebom.com/free-idm-alternatives/

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheers Stoney...I've just re-booted the laptop and have managed to get it downloading again. If it stops again then I will give that a try 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good luck with the install.
Make sure you unplug all other usb devices and you should do ok.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cheers Stoney....just started the install now...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm...1 hr 20 in and I've just got an error code SIGN_ERR02.

It says to download the files again and retry to install 😭😭😭

Share this post


Link to post
Share on other sites

So what does that mean ???

I've just had to go out in the car and the maps have updated to F8 (the industrial estate that I couldn't find on the old maps is now on there) and the satnav tracking seems to work fine !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Basically some lines of code conflict with other lines.
It's the computer equivalent of making 1+1 equal 3.
Most likely to do with the check file that gets added to the usb drive for uploading back to Ford.
Tbh if it seems to be working ok then don't worry.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’ve given up completely, tried everything that’s been suggested. The sync system isn’t even picking up the flash drive now


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Basically some lines of code conflict with other lines.
It's the computer equivalent of making 1+1 equal 3.
Most likely to do with the check file that gets added to the usb drive for uploading back to Ford.
Tbh if it seems to be working ok then don't worry.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk



a683bd66986b6b73861981e721f945f6.jpg is this how it should look in the flash drive??



Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

All the tar.gz files should be in their original syncmyride folder.
You've extracted the files down one folder too far.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
All the tar.gz files should be in their original syncmyride folder.
You've extracted the files down one folder too far.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk



Thanks, can I put them back together or is it another download??


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indeed, just create an empty folder with the correct name and drag / drop all the tar.gz files into it.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Should look like this-

6113e29e25dcd973650c80ab7dae28df.jpg&key=a21dd3c2f53324a7ba3ee99187910dc78c3f1ff37038b7a5f8149bcfa2e5350e

Sent from my SM-G965F using Tapatalk



Thanks, it seems to have separated when I moved it to the root of the drive. Will try and fix it later, there must be an easier way Ford could come up with


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

Indeed, just create an empty folder with the correct name and drag / drop all the tar.gz files into it.

I have to do that all the time. Ford don't use the correct 'relative path' format when they zip up the files, so whilst unzipping works in Windows, if you try it with Linux or a Mac then the unzip creates files with the full path names including SyncMyRide\. So, since I use Linux almost exclusively, I have to rename and move the files manually. The update works fine having done that though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m going to give it one more go sometime this week, you never know.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.