Sign in to follow this  
kevhenderson

Focus won’t start when pressing START button

Recommended Posts

My Focus has failed to start when pressing the START button on a number of occasions. I have had to call breakdown twice. It has now spent more than two weeks in the garage and, apparently it starts every time. I told the garage that it starts first thing in the morning, but if I have been out in the car and then try again later, there’s a good chance that it won’t start. If I then leave the car, it starts again the following morning, or has so far. This is extremely frustrating as I, in effect, have a car that I can’t use. I only bought it four months ago and took out an extended warranty for peace of mind, but it’s not much help when the garage can’t ‘fault’ the car. Has anybody experienced a similar issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could be a faulty clutch pedal switch or you're not depressing the pedal far enough.
If the system isn't detecting the pedal is depressed then the car won't start.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this