Sign in to follow this  
Ashleicester

Ford cd340 stereo code input error

Recommended Posts

I have the stereo code which when I input nothing happens ... it just goes back to the same screen - I’ve just bought the car and the previous owner has told me that after the car went into the garage for repairs it stopped working - the climate control functions are all working perfectly 

896F93FF-60ED-4372-B7D0-CE281C14CC93.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue is with the radio (which is a separate ECU mounted to the back of the display). I think I head a similar issue (more than ten years ago ...) after recharging the battery, the radio went nuts until I gave it a clean reset by pulling the fuse. If you can't find the correct fuse you can also reconnect the battery.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, tomtom70 said:

The issue is with the radio (which is a separate ECU mounted to the back of the display). I think I head a similar issue (more than ten years ago ...) after recharging the battery, the radio went nuts until I gave it a clean reset by pulling the fuse. If you can't find the correct fuse you can also reconnect the battery.

I have disconnected the battery just now - am going to leave it like that for 30 mins ... let’s see what happens 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then the radio seems to be dead.It would be good to check if it still responds to diagnostics (via OBD tester) before replacing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this