Steveie d

Sync 3 Map Update updates BUT doesn't update!

Recommended Posts

I've upgraded my 2015 Focus sync 2 to sync 3 having bought a second hand apim and screen. All working great. The Apim was on sync 2.1 so I updated the sync to sync 3.0 using the donor car VIN. I then adjusted the file with the donor cars VIN and sent it to ford website. It then correctly offered a map update as It was on the bulk standard F6.1. It downloaded the update and I unzipped it to the USB and applied it ton the car. After 40 minutes it said update complete and remove USB. I then locked the car for 5 minutes and then checked the maps. STILL F6.1! I again tried the USB stick but after a few mins said update complete! So it says update complete but doesn't show on the about screen! Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try leaving it locked for longer. 15-30 mins. 
 

If still not after that force restart sync. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did this a few days ago so it's been locked for over 12hours! I've also master reset. How do you force a sync restart? I'm baffled by this! All other updating worked perfectly! Also no upload file created on USB for the ford site

Share this post


Link to post
Share on other sites

You hold the physical eject and skip forwards. Or hold both skip forward physical buttons on the HU and steering wheel if you don’t have an eject button. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

That enters the diagnostic pages rather than restart

Share this post


Link to post
Share on other sites

Power and skip, restarted but still says F6.1. It's adamant that's what's installed but I've updated it with the latest download from ford sync site and if I try again it says update complete, but still sit on the original

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you sure you are using the correct maps for that version of sync? What does it say in the auto install file. And what version of sync are you running?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Top pic, sync and nav version, next pic ford sync website showing update, next root file of usb, next contents of sync my ride file. ONLY thing I can think of is does the update somewhere store the intended VIN number, ie donor car, as my sync from the donor car now shows my VIN, hence when I updated sync, I had to edit the file To send back to ford with the donor cars VIN in order for it to offer the map update. (The sync made the file with my cars VIN as that's what its connected to now, and my car is too old for free updates!) 

20200629_130924.jpg

20200629_131115.jpg

20200629_131131.jpg

20200629_131143.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The build number seems to be missing from sync. 
 

Where it says the word build should be a version number. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've got map version f8

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Morty1977 said:

I've got map version f8

That's the point! This is AFTER I applied the downloaded update from the ford site and the car said it was successful! It still shows as the old version! Anyone know why? What's gone wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is no map file in those files.

14G422 is Voice

14G423 is Gracenotes

Whats the content of the autoinstall file? Open it with notepad.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, alexp999 said:

There is no map file in those files.

14G422 is Voice

14G423 is Gracenotes

Whats the content of the autoinstall file? Open it with notepad.

 

20200629_144140.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder if you’ll have to wait for the next part. 
 

There is no map update. But the files are the F8 nav voice. 
 

Maybe when the server registers the voice update it will give you the map file. 
 

14G421 will be the map. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. How do I make the system know I've applied what I have? There is no file to download to the site!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The sync website has a link to the tool to make the xml somewhere on the update page. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've uploaded the file having found how to make 1, it now says maps up to date! Of course I'm only on 6.1!

20200629_152344.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, alexp999 said:

It can take a little time for the server to offer the next file. 

Superb! Thanks alex999 for your help!!!! I was very confused but at least you know the map files! I'd just assumed what I'd downloaded was the map file! Remember reading can take a week now!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Steveie d said:

That's the point! This is AFTER I applied the downloaded update from the ford site and the car said it was successful! It still shows as the old version! Anyone know why? What's gone wrong?

Maybe I've got f8 because mines a bit newer 67 plate but registerd in 2018

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/29/2020 at 3:26 PM, alexp999 said:

It can take a little time for the server to offer the next file. 

Today the map update was offered, so superb! F9 installed. Problem solved. Thanks for the help, needs a sync update to 3.0 then it says a map update, but its not updating the map itself, once uploaded to ford servers it seems it's 48 hours, then the actual map is offered!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.