Recommended Posts

Hi, 

I have a 61 plate 1.6tdci Focus. I used the cruise control with no issue yesterday morning.  I parked up for an hour and when travelling home the cruise control would not activate.  

The speed limiter will still work. I've checked all the fuses which are fine, and there are no errors on the dash.

Any suggestions would be appreciated.  

Many Thanks 

Marc

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Marc841 said:

Hi, 

I have a 61 plate 1.6tdci Focus. I used the cruise control with no issue yesterday morning.  I parked up for an hour and when travelling home the cruise control would not activate.  

The speed limiter will still work. I've checked all the fuses which are fine, and there are no errors on the dash.

Any suggestions would be appreciated.  

Many Thanks 

Marc

Check to see if your brake lights are permanently on, the brake pedal switch is quite a common issue and if this faults it usually leaves the lights on and will not allow cruise to work as the brake signal cancels all the controls. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.