Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Alternator R&R, now won't idle


Recommended Posts

2000 Zetec DOHC, car sat a LONG time, started it, alternator seized up, belt got hot, kinda melted tensioner pulley. Ran fine, but squealed like mad. On shut off, I could hear some "sizzling" & "popping", in the area of the alternator.
I replaced the tensioner and the alternator, (Rockauto), and in doing so, had to move the engine up down and forward quite a bit to get the alt and tensioner out of there. I only undid 4 plugs up by the firewall on the passenger side, and re-plugged all of it in. The battery is about dead, so I used a jump box to start the car today. It starts right up, but won't stay running; it won't idle. If I sit there with my foot in it, about 1/4 way down, it will run. If I let off the gas, it becomes really rough and lopes a lot, then dies quickly.
I'm at a loss, no idea where to look next. I checked all the connections, nothing loose, etc.
UPDATE: I put a different battery in that is fully charged. Connected positive, & turned key to "on" to clear codes. Started car, still won't idle. I had my wife start it and give it a little gas to keep it running; voltage at battery was 13.5-14.5, depending on rpm's. When she let off the gas, it stumbles all over itself misfiring etc, and slows down before dying.
HELP! Lol, I don't know where or what should be next.
Anybody got a clue?
Thanks

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership