MattBloomfield

Focus Loosing Power

Recommended Posts

Hi, I have a 1.6 tdci focus, lately after about 5/10mins of driving in really cold weather if I pull off from lights or a round about it looses power as I change into second! To the point were I pull over and it stalls. It starts straight back up and 9 times out of 10 it runs perfectly after that, once it did it again straight away but then drove great. Just before this started happening I had the alternator changed by a friend that knows a bit about cars (I haven't told him about this just incase its him who broke it and he did me a huge favour so don't want him feeling bad). He removed a peice of kit that sits just above the alternator that has a few air hoses connected to it and I swear 1 of them had a little split. I can take a pic of this part in the morning as its dark now. To help the only way I can explain the problem is like when you used to have a manual choke on old cars and you left it out for too long and it hesitates!? Hope this helps. Thanks a lot if you can help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Don't forget to reset your error codes then drive around and check after the error returns. Just to make sure you don't have any old codes in there

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now