Sign in to follow this  
Eddie1323

Ford focus idle issues.

Recommended Posts

Hi Folks

I have a 2002 1.6 petrol Ford focus estate lx. I'm having idle issues. Usually it's ok when I start the car ( although lately the engine may surge when I start it up ) but when it gets up to tempreture, the idle will drop quite low when stationary. 

Engine runs lovely when driving along. 

List of things I've tried, to resolve the issue. 

New PCV hose & valve. ( Old hose collapsing at the elbow). 

Cleaned IAC valve. ( numerous times).

Removed and cleaned throttle body.

Other things I've done, which probably don't relate to the issue but might be worth mentioning. 

New spark plugs 

New air filter

New coil pack 

Any other ideas to help with this issue will be much appreciated!

I've done lots of research, and it seems alot of people have success at solving this issue by cleaning/replacing the above parts. No such luck for me! 

Again any help would be appreciated.

Thank you. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, mac801123 said:

Check my post out it may help.

Thanks for the reply Mac. I'll have a look into that. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this