jay32

Budding Enthusiast
  • Content Count

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jay32

  1. jay32

    Whining Air Conditioning

    Ive just bought a focus tdci sport and its doing the same mate. hope someone can answer this??
  2. jay32

    New Car

    Just bought myself an 06 ford focus Tdci Sport, with only 30,000 miles, one owner which was an elderly couple, so the back seats have never been sat on. I paid £6500, thought this was a good deal?
  3. jay32

    New Car

    thanks guys
  4. Hi all Over the last few weeks when im starting my engine, every now and again it makes a sqeeking noise but once started its fine. Then yesterday at work after it started it continued to make that sqeeking noise, it was a bit like a belt sqeeking. after a few mins it stopped sqeeking. I drove the car home which is a 25 mile trip, then when I tried to start the car this morning it made that squeeking sound but with out the engine actually turning over and then it wouldnt do nothing except show ignition lights. Would I be correct in thinking its my altenator???
  5. jay32

    Electrical Fault??

    Had a problem with the starter motor on my mondeo, after taking it off, the cog which connects with the flywheel had sheered off. the cogs on the fly wheel were fine. Ive now replaced the starter motor bu when I turn the ignition on, the rev counter, speedomiter, fuel gage and temp gage all go straight over to max then back, then when I turn the key further to start car it makes a screeching niose from the starter motor but dosent turn the engine over.. can anyone shed any light on this?
  6. jay32

    Electrical Fault??

    Yes mate. But I still cant understand why all the clocks are moving when I just turn the ignition on?
  7. jay32

    Mondeo Tddi 51 Reg Non Starter

    just had AA out and theyve told me its the starter motor. any advice on taking this off as there dont seem to be much room?
  8. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Just bought full clutch kit for £312 and having it fitted for £160
  9. I have a mondeo tddi 51reg Its hard to get it in to 1st & reverse gears. Does this mean my clutch is on its way out?
  10. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Thanks for all your help and advise mate. John
  11. jay32

    Possible Clutch Problem?

    The top up of oil didnt make a difference. gutted. Cant aford the full kit at the moment. How much do you think the labour would be roughly to just change the clutch mate? Thanks John
  12. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Hopefully not, but if it is the clutch, is that big job?? How much would the parts cost?
  13. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Just topped it up and it took a quarter of a litre. I suppose only time will tell now.
  14. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Cheers mate. will give it a go
  15. jay32

    Possible Clutch Problem?

    It just says MT75 ON THE BACK OF THE BOTTLE IT SAYS SUITIBLE FOR MT75 & MTX75 GEAR BOXES. My gearbox is MTX75
  16. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Ive just bought Comma Gear oil MT75 ESD-M2C186-A It also says on the bottle, Meets with Ford standard. And in the Haynes manual it states the Identification code for my gear box is MTX75 will this be ok to use? Thanks
  17. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Got the axles stands. Can anyone recomend what gearbox oil I should use? Thanks
  18. Thanks for your help ford123

  19. jay32

    Possible Clutch Problem?

    The biting point is low as it has been since ive had the car. I think I will check the gear box oil level first. Looking in the haynes manual it suggests using axle stands so when I raise the car to check it, the car will be level. So my first job is to purchase some axle stands lol. Thanks mate John
  20. jay32

    Mondeo Heating Problem

    It was the coolant level!!! the worrying thing is, it took 3 litres to top it up!! I will have to keep an eye on this now. Thanks mate John
  21. Ive got a 51 reg Mondeo TDDI, Whilst I was driving it a few days ago the heating was set to hot but was only producing cold air, the temp gage was at half way as normal but still cold air coming through. After 5 minutes it started blowing warm air as normal. Today it happened again, the car had been running for 3o mins so it was fully warmed up, but again blowing cold air continuous but this time it didnt warm up at all. Can any one shed any light on this Cheers
  22. jay32

    Possible Clutch Problem?

    What would be the recomended gearbox oil for this model thanks
  23. jay32

    Possible Clutch Problem?

    Its the same warm or cold. How do I check the gear box oil? Im looking in the manual but its only showing automatic gearbox thanks