Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Danbuoy1

Budding Enthusiast
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • First Name
    Paul
  • Ford Model
    Mondeo
  • Ford Year
    2005
  • UK/Ireland Location
    Suffolk

Danbuoy1's Achievements

  1. Many thanks for quick reply - confess I get confused by these colours - I use blue in my Triumph but red in our Ford's, the escort owner has a Cmax, just wondering if he used that antifreeze to top up escort and caused a problem. In my (50+ years) never seen a thermostat covered in what looks like black jelly!
  2. Helping out a friend who has 1974 1300xl escort, had car rebuilt couple years back, recently said car overheated and asked my advice (as I have old Triumph and Mondy). Rebuilder has moved away and not local, not easy to get car to them. Coolant flowed out of overflow as car warmed up. Temp gauge didnt register, put new temp sensor in, gauge registered and coolant flowed out before it indicated "normal" but top hose/rad was cold. Took stat cover off and was staggered to find it was coated in a black gunge. It cleaned in water and lots of black bits and sediment in basin, tested and ok. Put back and this time all was much happier, maybe the gunge was shielding the stat? However (apart from recommending a complete flush) any thoughts? Heard problems mixing antifreeze types altho guy says he hasn't added any, not sure myself... Cheers SD
  3. Welcome to Ford Owners Club - Ford Forums. Please feel free to browse around and get to know the others. If you have any questions please don't hesitate to ask.

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership