Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


focustim

Budding Enthusiast
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About focustim

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Ford Model
    2000 Focus 1.8 Zetec

Recent Profile Visitors

2,031 profile views
  1. OK thanks for that advice. I was thinking of getting one of those fault readers off ebay, does anyone know exactly which one I should get? Also, fault codes that people appear to be getting (i.e. DTC-9202) don't seem to appear on any of the fault code lists I have found on the internet (i.e. here: http://bbs.rsownersclub.co.uk/showthread.php?t=150460 and here: http://www.fordst170.co.uk/dtc-codes.php), am I missing something? It appears (although I am not certain yet) that the problems seems to be related to how long the car is left without being used. Obviously the longer I leave it, the wo
  2. So I did the self diagnostic test but it said there weren't any DTCs. It has been suggested to me that this could be something to do with the electronic choke?
  3. I've read loads of threads on here about central locking issues so thought I'd share what I've learned from extensive google searches. My central locking was slightly intermittent and then it decided to stop altogether. I didn't have any problems with it locking by itself or the boot opening on its own, but my solution may help these problems. I thought it was my battery so I replaced it, but it still didn't work. I then found this info about resetting/reprogramming the central locking: Insert key into ignition and turn to ignition and back 4 times in quick succession. You will then hear a
  4. Just bought a 2000 1.8 zetec Ford Focus and yesterday I had a problem starting it. The engine cranked over but would not fire (or tried to a tiny bit). We checked the battery voltage and it turned out to be real low (12.2v) so I bought a new battery. It was real cold out which may have had something to do with it. Stuck the new one in this morning but did the same thing. Battery voltage was better at 12.53 but it wasn't really firing. I then tried to start with my foot fully pressed on the accelerator and after a few seconds of intermittent firing it started ok and then ran fine. It has now r
×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership