Son of Nod

Budding Enthusiast
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

About Son of Nod

  • Rank
    Settling In Well

Profile Information

  • First Name
    Anthony
  • Ford Model
    Focus Zetec
  • Ford Year
    2006
  • UK/Ireland Location
    Cheshire

Recent Profile Visitors

1,353 profile views
  1. We've got an ongoing issue with our 56 plate 1.6 focus Zetec. Intermittently losing power with either the engine system fault appearing on the display...or the red light coming on next to the display. Happens mostly when we've slowed to a stop at junction...in traffic... No error codes appear when scanned with laptop or self test. Changed battery and will be changing spark plugs and coil pack shortly. And only happens when its damp or cool. Any advice welcome.
  2. The garage checked the codes...found nothing. He reckoned we change the ECU.
  3. We have a 06 1.6 zetec petrol. Got engine system fault.... Fine all summer. Autumn and it started... Told cluster so had that done...twice....same fault red light loss of power. Changed battery....same happening. Low revs....slowing to stop.... Told could be ECU issue. Told spark plugs. Garage can't find fault in ecu? On 50k miles. Was going to check idle valve or egr valve.... At a loss really.
  4. Doesn't really help me that. Is it behind the glove box?
  5. Thank you. Where do I find the PCM... In the engine or as seen on YouTube glove box?
  6. Hello all.... We ve been advised to replace the ECU in our 06 Zetec Focus. Error found in module today causing limited power mode. Where can I find the long serial number in the engine? Thank you in advance.
  7. No way of knowing if right brake pads I think. He can whistle now.
  8. Update. So car went in for pads and discs. I called garage and questioned him. Said don't take wheels off for mot and if passed pressure test then ok. So I asked how he knew it was the pads and discs? He sailed that's what's causing the noise. So.... When collecting car I was told discs ok but changed pads. The brake discs where now ok and didn't need changing. Drove car home only to hear metal scrapping noise. Returned car to garage. Mystery... Bloke looked and said it was his fault as bent something back to change bushes... Hmmmm..... Conning little so and so.
  9. Ok. Our 56 plate focus had it mot last Friday. It failed.. Bushes both sides front Blue Wipers Cost 240. Paid it and drove car home Monday only to be greeted by whistling sound. Phoned garage up and they said they'll collect and look. Today the car finally picked up only to find that the brake pads and discs need changing. Hold on....they passed MOT and failed straight away and will set back 140.... I am thinking that during the changing of bushes something happened causing damage to discs and pads. I am fuming. Any advise.
  10. Ok. Our 56 plate focus had it mot last Friday. It failed.. Bushes both sides front Blue Wipers Cost 240. Paid it and drove car home Monday only to be greeted by whistling sound. Phoned garage up and they said they'll collect and look. Today the car finally picked up only to find that the brake pads and discs need changing. Hold on....they passed MOT and failed straight away and will set back 140.... I am thinking that during the changing of bushes something happened causing damage to discs and pads. I am fuming. Any advise.
  11. Update: Each time it happens we slow down and are at low revs.....
  12. Been getting this during the week. Red light appears. Then limp mode. Ran a diagnostic looks for error codes and got nothing? So pretty much clueless. Help?