Willismeiwas

Budding Enthusiast
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Willismeiwas

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • First Name
    Ray
  • Ford Model
    1.6 tdci
  • Ford Year
    2007
  • UK/Ireland Location
    Bridgend
  1. Thank you for that, would you know repocusions if this connection was dirty or loose? I've recently cleaned this connection and it seemed to solve our problems with the misfire for the moment, There was no pattern with the misfire as it could happen when hot or cold or maybe at the end of a journey which could be 1 or 100 miles
  2. Thank you for the reply. Sorry for the poor orientation of the pictures but they're ab absolute bigger to access. I think they're all green wires, possibly with a yellow streak but yes all fairly thick in comparison to most of the others
  3. Hi, can't finds old post from a few weeks ago but was suffering from misfiring on my 57 plate 1.6 tdci but have now pinned it down to this multi plug was loose/dirty as after cleaning and refitting the plug the car now seems to be ok again! Can anyone give me info on what this part actually is and what it does, and if anyone has suffered problems similar to what I've had? Cheers
  4. Hi, thanx for any advice in advance! Ok start at the beginning. Bought this 57 plate 1.6 tdci focus with 130'000 miles, no service history but running like a dream! As no history I thought I'd give it the basics, changed oil and filter, checked timing belt and could see it'd been done fairly recently, also notice the air intake pipe between turbo and the MAF sensor housing was split so changed that while I was there, But I don't know if it's just coincidence but after changing oil and filter it started to had a intermittent miss fire which got gradually worse within about 4 days to the point it died on me, no lights on dash but did come up with something like ' engine failure ' on multi functional display. Had a diagnostic machine put on it and loads of faults but as the guy didn't know how old they were he cleared them all to start from scratch. Only 1 code came up witch was 'fuel pressure low/high ' At this point the car wouldn't run at all, just as if it was only running on 2 cylinders. Thought I'd change the diesel filter as I hadn't done that and it got rapidly better over a day to the point where it ran like a dream again! That was about 5-6 weeks ago, until last Thursday ( it had just gone down to quarter of a tank if this is relevant or again a coincidence) Now it has a very intermittent miss fire which could happen maybe twice, maybe 10 times in a 20 miles journey. I'm wondering if any of you guys have had this problem before or if you could help me get my head around what's going on? Thank you, sorry if I went on a bit but wanted to get as much info as I could in there
  5. Hi all! New member going to be looking for advice on my 2007 1.6 tdci as has intermittent kindda like miss fire. Will go in deeper in a different thread. Not owned a ford forint tees since the early 90's when I was into my mk 1&2 escorts! But other than the slight problem I've got with this focus I've goto say its a dream to drive!