dancki

Budding Enthusiast
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

About dancki

  • Rank
    Member

Profile Information

  • First Name
    daniel
  • Ford Model
    Ford Mondeo MK4
  • Ford Year
    2008
  • UK/Ireland Location
    Greater London

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. dancki

    Both 12v outlets blew at same time

    Unfortunately they both on same fuse. Once you blow it the both sockets are dead. I had even better problem where the wire to the front lighter socked cracked inside and i had to bridge it. http://www.fordwiki.co.uk/index.php/Fuse_&_Relay_Information_-_Mk4
  2. Hi there. I know that this subject was touched so many times here but i am struggling to tie up signs and symptoms described here on forums to marry up with my car issue. Yesterday on a way home whilst going up hill the EML come up showing ESP fault. Drove home without any problems, the car was not loosing any power or nothing. When parked up and restarted the car the error wen. Switched ignition on and Engine light came up. The obd2 scanner spit out the P2263 Turbocharger / supercharger Boost System Performace code. I have reseted it switched the car on and off few times, no problems. I have drove the car to work - no issues. The only thing i have notice is that when pressing accelerator and releasing it the turbo dump valve don't make the whistle sound no more. I hope it's not the turbo that went. Thanks in advance for help
  3. Now. I have looked closely into the engine bay and there has been a mist of engine oil on top of the starter motor selenoid. I have cleared it up and wiped dry. Guess what. for two weeks now not a single problem starting up the engine, would engine oil make the circuit short? now thinking where the oil spillage could be from as only place i can think of is the dip stick area.
  4. Damian I have tried all, when ignition on, off, engine running etc. But the eml light comes on whenever it want and for most of the days it never comes on really confusing as can't locate the fault
  5. HI All I tried to look on the forum for the signs and symptoms of the illness of my Ford but no real joy. My mondeo mk4 2008 2.0tdci has some starting problems, there are days where it start without problems at all, like a new car, but from time to time after few starts there is a dodgy one, it cranks up longer than usual and literally when the engine starts it cough's once. It seems to be on the right hand side of the engine bay ( when looking from the drivers position ) This is going on for couple of weeks now and started after stalling the engine in reverse. After stalling it didn't want to start at all, turning the key and not even single crank. Last Saturday was same situation, the car was driving lovely all day long, and suddenly it decided it will not start. I have checked all fuses in engine compartment ( visually and with the meter) disconnected the battery few times and nothing, so was just about to call RAC and tried one more time, hey ho, it started cranking and after 5 seconds of cranking it, the motor decided to start. Reading up on the forum stating it's the starter motor, but if it was going bad i presume it wouldn't have good days. Also there is EML light showing up on the dash board when ignition on but goes off when engine runs, again, it's not ever time, just some times it decides,, hey i will shine. I tried to hook up the odbII scanner as i have one and there is no problems with it at all. The idle is 799-802 rpm - really steady and i am getting bit bored with the issue now. I hope somebody here will be kind enough to assist me with the problem and hopefully can sort it without going to the garage.
  6. dancki

    12v feed to reverse lights

    I see nobody tried this solution. Anyway once have day off i will try it and let you peeps know
  7. Ok then. I have problem with my ford mondeo mk4 2008 reversing lights. I have checked the switch - even changed it, Checked the fuse - ok, Was advised to check the rely for these lights but digging in forums someone wise said there is no relay for that as too small of an electric circuit ( please don't quote me here), The bulbs are ok, so I have pretty much exhausted the list of to do first. There is no 12v supply to the lights switch and my question is how can i get the 12v supply to the reversing lights fuse so i can have these operational. I was thinking to tap in straight from the battery to one of the connector wires that are connected to the reversing light switch to feed 12v ( obviously having fuse in between the switch and battery). just wondering if that would work and would that be safe. Hope you can advise FOlks
  8. Question here: did anybody replaced door and ignition barrel in mondeo mk4? Will i need to reprogram ecu or just change the hardware? i have 2 key snow, one for the doors one for ignition so something were changed (this is how i bought the car - HPI checked so not stolen) Please advise if i can go and buy door and ignition barrels and keys of ebay and just change. Thanks in advance
  9. dancki

    Reversing Lights Not Working

    I have same problem. The car is in FORD's garage and the guys are investigating it. As soon as I have answer will post it here as may be helpful. If I will have no joy will need to tap somewhere to 12v, utilize the reversing light switch, pull some cables and glue on some 12v led's
  10. dancki

    Reversing Lights Not Working

    Mysterious relay. I tried to find this but not described on the fuse box lid. Also not listed in manual. When checked visually all my relays seem to have good coils. Difficult one
  11. dancki

    Reversing Lights Not Working

    I had same problem. But after fitting new switch the lights still dont come on. Need to check relay maybe
  12. dancki

    DTC codes in test menu

    Checked the fuses and it looks ok. Will have to look inside the doors . In mean time I can lock the doors using lock knob on the door from the inside - at least this keep the car secure
  13. dancki

    DTC codes in test menu

    Thanks. I will check the fuse. When i lock the car with remote it sounds like the motors closing it but obviously not. All other doors including boot are locked but not these one. Looks like a weekend full of fun
  14. dancki

    DTC codes in test menu

    Stoney871 - thanks for that. I dont think it would be the socket as the back plug doesnt work either. Now I have noticed that driver side passenger doors don't lock even if i double lock the car. When pulling the handle the doors open as never locked. this activates the alarm tho.