franko77kool

Budding Enthusiast
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

About franko77kool

  • Rank
    Member

Profile Information

  • First Name
    Franky
  • Gender*
    Male
  • Ford Model
    Focus 1.6tdci Titanium
  • Ford Year
    2013
  • UK/Ireland Location
    Tyne & Wear
  • Interests
    Computers & Electronics

Recent Profile Visitors

354 profile views
  1. Hi, I done a scan on my mk3 focus 1.6 tdci and there was a dtc - cyl 2 injector pilot at max learning limit. Does anyone know what this is and if it's a problem? Now I have noticed that the car has had extra vibration, not by a large amount though, at idle lately?
  2. Wouldnt be surprised if the battery is duff Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  3. Snake oil mate, avoid wasting your readies on it. Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  4. Haha it probably is my ears tbh as the missus is always complaining how i dont hear her lol. I will have a look and post a pic of it later today mate, thanks for your knowledge [emoji41] Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  5. Ah great thank for the info mate! So its just for noise, car doesnt sound any louder to me either so not very effective. What about the smaller cover thats still on the injectors? Is that one important? Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  6. Had a leak off test done and when i got home i noticed the garage left some sort of cover in the boot, never seen anything like it before. Rang the garage and the mechanic said oh its just a cover for the injectors and its not needed. Well i done some googling and i cant even find any info on these cover things at all, or any images either! Photos attached. I looked under the bonnet and it looks loke there is another, smaller, cover still on the injectors. Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  7. Yeah i will check it everyday mate. Just ive never had an oil stain on my driveway from under the car Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  8. Hi thanks for replying mate, yeah unusual is what i thought too since its air like you said. Hasnt had an oil change since i bought it as the dealer done a service before the sale. I hope there isnt anything about to blow thats for sure, need to find out what is going on pronto. I didnt check the dipstick level but i will be in the morning Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  9. Hi guys, on my mk3 tdci i lifted the bonnet today as i thought i could smell an oily whiff in the cabin on startup, i removed the engine cover and noticed there was a small pool of oil on the rocker cover top left side, directly under the pipe that goes over the top to the manifold. So i then looked at the boost pipe that comes from bottom of intercooler and up to the throttle body and saw that the whole underside of the pipe is sort of soaked in oil? It looks like it seems to be actually seeping through the hose itself because of the way it sort of looks swollen and stained... Dont know if thats possible. I dont have any eml lights showing or any fault codes in forscan. Car does seem pretty rough at idle but it always been that way in the 5 month ive had it. 63 reg and 50000 miles. Does anyone know if i have a problem here please? Sent from my Moto G (4) using Tapatalk
  10. Hopefully someone will shed some light on it mate :) Sent from my SM-G930F using Tapatalk
  11. Great thanks mate, now i just need to find out if i can read and write to that ecu through just the OBD port using a tool such as the Kess, before i go out and buy a tool! Sent from my SM-G930F using Tapatalk
  12. Does anyone know if my focus 63reg 1.6 tdci will have a siemens or a bosch ecu because the web keeps bringing two diff ecus up, a siemens sid807 and a bosch17 or something?
  13. AYE its got start stop. 150 notes for a battery. I best get that scanner bought instead of guessing i suppose m8
  14. Thanks andy i will have a look at that one then! Im not too sure either, just have it in my head from over the yrs that a car battery should be over 12v and when on a running car it should be over 14. Dunno if that is across the board on cars these days though. Im not ared if i need a new battery like i will just get one, i can imagine its the same one from new anyway, 63 reg.
  15. Just jumped in car there and went through the test mode again, got to battery info and it says 11.6v. Isn't that low? Thats with engine off, i dont even know if you can get into test mode with engine running , yep i know nowt!