• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.


Search the Community

Showing results for tags '2.2 tdc'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to Ford Owners Club
    • Review your Ford
    • Discount Scheme
    • New Member Introductions
    • Was it you!? FOC Members Spotted!
    • General Ford Related Discussions
    • General Chat
    • Ford Guides
    • Show off your motor!
    • Car Insurance Discussions
  • Ford Models
    • Ford Fiesta Club
    • Ford Focus Club
    • Ford Mondeo / Vignale Club
    • Ford Mustang Club
    • Ford KA / StreetKA Club
    • Ford Kuga Club
    • Ford Edge Club
    • Ford B-Max Club
    • Ford C-Max Club
    • Ford S-Max Club
    • Ford Galaxy Club
    • Ford EcoSport Club
    • Ford Fusion Club
    • Ford Puma Club
    • Ford Escort Club
    • Ford Sierra Club
    • Classic Ford
    • Ford Transit Club
    • Ford Ranger Club
  • Buy & Sell
    • Club Cars For Sale
    • Ford Parts For Sale
    • Classifieds
    • General Items (Non Ford Related)
    • Wanted
    • eBay Finds
    • Buy & Sell Archive
  • Traders
    • Visit Owners Club Insurance Page
    • Opie Oils
    • Advertise Here
  • Ford Modifications and Projects
    • mountune Discussions
    • Photoshopped Ford Photos
    • Ford Project and Build Threads
    • Ford Modification Discussions
  • General Forums
    • Ford Owners Club Meets & Regional Discussion
    • Maintenance / Servicing / MOT Discussions
    • Dealer Problems & Consumer Advice
    • Technical Knowledge
    • Wheels & Tyres
    • Detailing your Ford
    • Audio & Electronics
    • General Site Requests
    • Computing, Gaming and Geeky
    • Dash Cam Videos
    • Ford Motorsport
  • Back Office
  • Ford How-To Guides

Categories

  • Ford Reviews
  • General Ford Guides - Modern Fords
  • Ford Fiesta Guides
  • Ford Buyers Guides
  • Ford Focus Guides
  • Ford Fusion Guides
  • Ford C-Max Guides
  • Ford S-Max Guides
  • Ford Ka Guides
  • Ford Mondeo Guides
  • Ford Kuga Guides
  • Ford Galaxy Guides
  • Ford Puma Guides
  • Ford Escort Guides

Calendars

  • Community Calendar

Categories

  • Articles

Categories

  • Articles

Categories

  • Official Ford Videos

Found 1 result

  1. Ok So I am new here and I have been searching the forum for an answer to this but to no avail. Apologies if this has been previously posted and answered. My Mondeo starts absolutely fine from cold and shortly after stopping. The problem I have been having is after the vehicle has been parked up for about 4 hours. I turn on the ignition, let the glow plug light go out and crank. The engine just cranks and cranks but wont start. The occasional judder like its trying to fire but doesn't. Sometimes it will eventually start. No warnings or lights on the dash indicating any problems. When this happened last week the battery almost died from cranking too much. I decided to put a new battery on the car because I suspect that it is the original battery and I had heard that a poor battery could cause it to turn over too slowly and cause problems. So now although the battery seems ok and the starting is a bit better, after this period of about 4 hours it still takes a long time cranking to get it to start. I am going to run a diagnostic test tomorrow and see if there are any fault codes but I'm not too hopeful as there are no warnings on the dash. Does anyone have any suggestions or know of what is causing the problem. Its a great car but I'm feeling that its a bit unreliable at the moment. Thanks in advance