• Announcements

    • Stoney871

      Posting in General Chat thread.   11/11/2017

      it has been noted that too many Members are posting messages in the General Chat area instead of the correct Forums. Any messages posted in the General Chat area that are not General Chat will be deleted without warning and offenders may recieve warning points if repeated instances are seen from that Member. There are plenty of different Club areas that encompass 99% of Ford related posts, please select and use the correct one. If anyone is not sure of which area to post something then feel free to P/M myself or other Senior Staff for guidance. The Moderating Staff are having to spend far too much time chasing this problem instead of maintaining the other areas of the forum.

Search the Community

Showing results for tags 'Audio'.

More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


  • Welcome to Ford Owners Club
    • Review your Ford
    • Discount Scheme
    • New Member Introductions
    • Was it you!? FOC Members Spotted!
    • General Ford Related Discussions
    • General Chat
    • Ford Guides
    • Show off your motor!
    • Car Insurance Discussions
  • Ford Models
    • Ford Fiesta Club
    • Ford Focus Club
    • Ford Mondeo / Vignale Club
    • Ford Mustang Club
    • Ford KA / StreetKA Club
    • Ford Kuga Club
    • Ford Edge Club
    • Ford B-Max Club
    • Ford C-Max Club
    • Ford S-Max Club
    • Ford Galaxy Club
    • Ford EcoSport Club
    • Ford Fusion Club
    • Ford Puma Club
    • Ford Escort Club
    • Ford Sierra Club
    • Classic Ford
    • Ford Transit Club
    • Ford Ranger Club
  • Buy & Sell
    • Club Cars For Sale
    • Ford Parts For Sale
    • Classifieds
    • General Items (Non Ford Related)
    • Wanted
    • eBay Finds
    • Buy & Sell Archive
  • Traders
    • Visit Owners Club Insurance Page
    • Opie Oils
    • Advertise Here
  • Ford Modifications and Projects
    • mountune Discussions
    • Photoshopped Ford Photos
    • Ford Project and Build Threads
    • Ford Modification Discussions
  • General Forums
    • Ford Owners Club Meets & Regional Discussion
    • Maintenance / Servicing / MOT Discussions
    • Dealer Problems & Consumer Advice
    • Technical Knowledge
    • Wheels & Tyres
    • Detailing your Ford
    • Audio & Electronics
    • General Site Requests
    • Computing, Gaming and Geeky
    • Dash Cam Videos
    • Ford Motorsport
  • Back Office
  • Ford How-To Guides


  • Ford Reviews
  • General Ford Guides - Modern Fords
  • Ford Fiesta Guides
  • Ford Buyers Guides
  • Ford Focus Guides
  • Ford Fusion Guides
  • Ford C-Max Guides
  • Ford S-Max Guides
  • Ford Ka Guides
  • Ford Mondeo Guides
  • Ford Kuga Guides
  • Ford Galaxy Guides
  • Ford Puma Guides
  • Ford Escort Guides


  • Community Calendar


  • Articles


  • Articles


  • Official Ford Videos

Found 99 results

  1. Hi, Im hoping someone can help. I have purchased the original Sat Nav system for my Zetec S, it fits perfectly and works flawlessly (with the required wires added for the voice guidance) Just one question... Does anyone know how to change the dials from Kilometers to Miles? When the satnav is connected, the odometer automatically changes from miles to KM, and changes back when the satnav is disconnected. I try to change this in the Display settings, Kilometers is highlighted but it will not allow me to change it to miles?? I can highlight Miles but when I press OK, nothing happens? Anyone got any ideas? 2013 Zetec S 1.0 Ecoboost - Sync 1.1 Thanks
  2. Im am confused about my ford 600cd player on the front panel is says 6000cd , RDS, Eon, cd multichanger compatable . fillowed by a small telephone icon. (cant think what the telephone icon is all about) On the rear of the unit we find the green connection for the multichanger ( I assume ) but there is no aux button on the front of the unit to switch input sources. I am wondering seeing that there is no aux button on the front , is it that the rear connection is unused or is there something I missing like a menu option that appears on connection of the connection lead . I also notice that there is a bank of pins that have no connections to them in the between the power, ilumination, & speaker connections , this car has only two front speakers , could the other set of connections be for rear speakers or a line level output for an amp. I cant seem to find a wireing diagram for this particular unit, perhaps somebody may have a copy that they could forward on to me . any advice welcome , tanks in advance. gloy
  3. A few Xtrons questions

    Having had a quick look around the forum it seems that Xtrons head units are a popular upgrade. However I'm still not clear on a few things 1: Which is the best unit to get? I'm not interested in having a DVD player so the choice seems to be between Android 7.1 and Android 8. What are people's experiences? 2: Are there any recommended sellers? 3: I'm looking at having a DAB unit, does the Xtrons have the DAB tuner built in or is it an external dongle? Also, is it possible to plug the Xtrons DAB tuner/Dongle in to a standard Focus DAB aerial? 4: Will the GPS antenna/unit work behind the dash or does it need mounting behind the A-pillar trim?
  4. Hi all, I am thinking about swapping out the head unit to something with a bit more punch and clarity (if this is possible). With the stock audio system, the audio gets very distorted on higher volumes when using the aux (i don't listen to the radio). Also the built in aux port has alot of wear and can cut out depending on how i position the 3.5mm jack. My insurer (co-op young drivers) said swapping out the head unit doesn't count as a modification, only if i add an amp or change the speakers is it then considered a vehicle mod. So i want to swap out the existing Ford 6000 CD to something a bit better, which includes Bluetooth and a USB port for charging. Will changing the head unit to something more premium improve the audio clarity and volume? Any suggestions? I found that the 6000 cd outputs 20w per channel after some googling. Do you think it is worth my time upgrading the head unit? Any suggestions are greatly appreciated, Thanks (My car: Ford Fiesta Zetec Climate 1.25 2008)
  5. just posting to ask if anyone had upgraded their fiesta stereo to the axion DAB radio unit, if so is it worth the upgrade @ £135, see link below https://www.ford-accessories.co.uk/infotainment/audio/digital-radio-upgrade/2146136?model=fiesta&year=2008
  6. Audio malfunction

    Ford Fiesta mk7 2012 62 plate zetec s with Sony sound system and Bluetooth. iPod output playing echoing from microphone through the left speaker and won't play any music through iPod/USB or Bluetooth. I'm yet to try an aux cable but it's playing what my microphone is picking up. It was fine this morning but 6 hours later leaving my morning shift it just wouldn't work or play anything from my phone. Have turned the car off and on and the audio system and restarted my phone. Have also tried Apple Music and Spotify and nothing, it connects to my phone, says it's playing it, but there's no sound. Only echoing from my microphone receiver through the left speaker. Reluctantly had to listen to the radio instead of red hot chilli peppers, fuming. Any ideas what it could be?
  7. Audio malfunction?!

    Ford Fiesta mk7 2012 62 plate zetec s with Sony sound system and Bluetooth. iPod output playing echoing from microphone through the left speaker and won't play any music through iPod/USB or Bluetooth. I'm yet to try an aux cable but it's playing what my microphone is picking up. It was fine this morning but 6 hours later leaving my morning shift it just wouldn't work or play anything from my phone. Have turned the car off and on and the audio system and restarted my phone. Have also tried Apple Music and Spotify and nothing, it connects to my phone, says it's playing it, but there's no sound. Only echoing from my microphone receiver through the left speaker. Reluctantly had to listen to the radio instead of red hot chilli peppers, fuming. Any ideas what it could be?
  8. Someone help pleaseee

    I recently got a bew phone and im having trouble connecting it to my ford ka's blootooth does anyone nk the steps on how to do this i also cant play music through my usb like i ised to be able to any hell would be much appreciated thankyou😁
  9. Hello, I've just purchased a Ford Ka 2011 and it has just a USB port, no aux. When I connect my iPod I have no control over it as the screen shows the connected imagE. Is there anything I can buy, an adapter perhaps, so that I can connect my iPod and have control over the screen so I can choose what I want to play?
  10. Newbie seeking serious help!

    Hi Guys, Brand new to the forum so please be patient with me if I am being dumb here! I've got a Focus Titanium X Mk3.5 with Sync 2 system, which I really love, but the only thing letting it down is the audio quality! Can anyone tell me how easy it would be to fit new speakers and add a sub to the vehicle? At the minute I am just trying to find out if it can be done by myself, or if it's something I need to take to a professional. I have a budget of £500 but I really want to get some decent kit for my money, if I have to pay for someone to fit it I don't mind but I don't want to be left with no money to buy my kit! Any help would be greatly appreciated Thanks in advance Daniel
  11. Hello all, I am having problems with the AUX on my fiesta. We bought it second hand and the USB/AUX were not working. I fixed the USB, turned out the fuse was blown and the power outlet was in not too good shape... So I replaced the fuse and the power outlet for a new original Ford piece. Now the power outlet works, and so the USB I plugged in. The AUX, however... the console shows me the Line In message, but when I plug it to my phone playing music though different sources, it just won´t play the audio on the car speakers. The cable is good, I bought a new one and it does work. The fuses are okay, the AUX port I have inspected and it looks okay as well. Everything works but that.... if it helps, the voice command doesn´t work and neither the cruise control (but I don´t care much about the last). It is a Fiesta 1.25 from 2010. Do you have any idea what might be causing it? I´ve looked all over but none else seems to have this problem... my Bluetooth seems to work, it find the phone and I can access the call list ad contact from the car and so on. It is simply the AUX play... also played with volumes and audio settings, everything is as it should be. just the thing won´t play on the car speakers!
  12. Rear speakers dead

    Focus C-Max 2006. Owned for a couple of years now, and the rear speakers have never worked - I assumed they were just missing due to a low spec car. But I took the door card off last week and found a speaker there (with wiring as an added bonus too!). So I assumed there was a problem at the head unit ... just managed to get the CD6000 out (a task in itself) but all the wiring shown in the Haynes manual to the rear speakers is present and correct (Gy, Wh, Gy/Wh and Wh/Vt). Reading elsewhere I wonder if the rears have blown, but of course I didn't check the impedance while the door card was off ... I just assumed since both were dead it was something more systemic than both of them having just broken. Any suggestions? Is my next step to get the door card off again and test there or is there something else to try first?

    Hello people, I'm new to this. So I'm unsure if I am posting in the right area. I have recently purchased a Ford Mondeo 2010 MK4 model and was wanting to use the aux that is in the glove box, but unfortunately the previous owner has broken his jack off in the port. I tried using a magnetic screwdriver to try pull it out but that did not work and I have tried many youtube video ideas, but all ultimately have failed. So what I was wanting to ask, because I cannot seem to find the answer anywhere online is how do I take the glove box out to examine the extent of the damage to the aux port/do I even need to remove the glove box. Can anybody please help!!!???
  14. I Purchased my first CAT D car yesterday and am very happy with it. Just 48,000 on clock and engine seems to be great. I have a couple of *hopefully minor* things I would like to clear up. (trying to play music through bluetooth) 1. Bluetooth Audio - From what I have read, it seems to be a complicated subject and strange. My car does not have USB (from what I can see) therefore I can not perform a software updatee unless their is another way around this? But what I am confused about is the fact the menu system seems to have the Bluetooth configuration built in ? I have an option from MENU > AUDIO > BLUETOOTH . At this point I get No Audio Device and my only option is to turn off my BT. My phone is already connected through Bluetooth and works great on calls . but just not on my audio. Is their something I am missing? I have also ready up a possible 2nd USB maybe in globe compartment, Whether or not if it just not possible. Hopefully someone can help me out. I have also attached some photo's of the Menu. 2. If I press my Clutch when my engine is running their seems to be 2 different noises. If the clutch is out it seems to be ( a little louder) when I dip the clitch in the noise seems to go away. I'm sure I have had this on other car's too, but doesn't anyone know if this is an issue with the car? It drive's flawlessly in all 5 gears. Regards Craig
  15. Hello peoples of the Ford Owners Club! I have a 2009 Focus Zetec and I'm keen to upgrade the stock audio system. My wants are only to add some subs (underseat - gotta save that boot space) and some new front door speakers. After some deliberation with many audio fitters I've been told that the Focus is incapable of housing an underseat subwoofer due to the limited space. It seems the Kenwood subs (links below) are the thinnest around (70mm) and they still catch on the seat when it moves. Now feel free to absolutely roast me but I have to ask: Is there anything wrong with placing it sideways with velcro (as per) onto the air vents under the seat. Not blocking the vents themselves of course, just resting on top. The cardboard model I made seems to fit fine and with room at the sides for the cabling. Before I buy two subwoofers though it would be good to know if this is a terrible idea first of all. Anyone else with similar upgrade experience to the focus? Any help would be much appreciated. :) Michael https://www.caraudiocentre.co.uk/product_m-kenwood-ksc-sw11_p-31239.htm https://www.caraudiocentre.co.uk/product_m-kenwood-ksc-sw01_p-25624.htm
  16. Hi guys, Can someone please help with this issue, i'm using an iPhone 6 via USB to play music through the car, sometimes when i connect it, bang straight on and fine, no issues and can control everything fine from the steering wheel but other times i connect my phone... NOTHING, jack *****, can disconnect it, turn the car off then on again turn the phone off and on again and nout NADA. This is single handedly one of THE most annoying issues I've ever had with a car, considering when i'm in the car i'm kind of in a hurry to be somewhere, not wanting to sit there ***** about with a lead for twenty minutes haha. PLEASE HELP
  17. Hi gang, I recently went about replacing my stock front speakers in my MK2 (Pre-facelift) as they had both blown, with great success: Finally Have Working Speakers! I then decided to see what was happening in the rear (I know what you're thinking), and discovered that there were no speakers or wiring. Off I go to Halfords and pick up some lovely FLI 5x7 Coaxial speakers, bulb connectors, blade connectors and 8m of speaker cable. Several hours later and everything is sorted, all speakers working perfectly, and as far as I was concerned, wired and connected up "perfectly", happy chappy. So today I head off to work and after about 25 minutes all sound cuts out, when I park up, only the right front speaker was working and it sounded like a whisper at max volume. After work I checked the fuse, which was undamaged, hopped back in the car, plugged in the radio code and hey presto! Everything was working fine again! But pride comes before a fall, as after 20 minutes down the road, everything bar that right front speaker was out cold like Jose Aldo. I've run a few checks over the head unit and wires with a multi-meter, but I'm no pro, so I have no idea what I'm looking for. Has anyone had this issue before? Or any suggestions for how to fix it? Thanks in advance, Sam
  18. So after almost two years of having no sound in my Focus, I finally bit the bullet and decided to have a crack at getting the audio issues sorted! Initially I had a mobile auto electrician diagnose the vehicle and he decided the stock speakers were blown, so I took it upon my self to fit some new ones! I purchased a set of 6.5" coaxials from Amazon for £17 and set to taking the door card off. I drilled out the rivets hold the old cones in place, sawed off the old speakers and got the gorilla glue handy to reuse the old housing. After this dried I rewired the speakers, using the existing component lead and reattached to the door, a quick test and, success!! We have sound!! Pop riveted the housing back in, whacked the door card back on and, with less than 1mm clearance, the speakers sit perfectly!. Coupled with my new bluetooth/fm receiver I can blare the tunes once more! Small job, but proud all the same!
  19. Hi, my son has just bought his first car, a 2009 fiesta, studio 1.2. We've spotted that in the side of diver's footwell, next to the central console a 3 pin electrical connector is poking out a couple of inches. It's got two yellow & purple wires. See photo attached. I've trawled google but can't seem to find an explanation of what it's for. I wondered if it's an auxiliary connection to the stereo? Can anyone help explain this please?
  20. Backed my 23year old Granada out of the garage today for it's weekly check (its now off the road for the winter) and the radio is completely dead,it turns on,lights up but nothing is coming out of the speakers, put a cd in and the same thing "nothing ". I'm not even getting a crackle from the speakers, i suspect it could be the amplifier but don't know how to check if it is before i go and buy a new one,anyone got any ideas.
  21. Hi Gang, Figured I'd post my install as to be honest I loved making it and I think it came off pretty well. I'm a huge Marvel fan so even went so far as to use 1996 Uncanny X-Men in the design (same year as my car). Hope ya'll like it :D Thanks
  22. Was wondering if its possible to bypass the fuse box and wire straight from the battery to the radio. I would install a switch on the dash to turn it on off ect. Just wondering what i would need and if its possible. Reasoning for doing this is explained in my other post. Thanks
  23. Hi guys, I hope someone can help. I've got a 2011(61) fiesta Zetec which came from the factory with Bluetooth and Voice. I have since fitted the genuine Ford sat nav from a 2014 fiesta titanium. The screen looks great; radio works fine; sat nav is spot on. But, Voice no longer works; time doesn't display and Bluetooth will let people hear me but I cannot hear them. I have tried the system with 2 separate SYNC modules in place of the standard Bluetooth module but nothing helps. With a SYNC module plugged in I lose all radio reception (just get a segmented circle spinning). Occasionally it will say say 'SYNC CONNECTION ERROR' but mainly it won't let you access the SYNC menus at all. I took it to my local Fraud dealership in case it needed activating. They spent 90 minutes with it plugged in to then tell me they can't see the stereo set up at all on the VCM. They did promise to find out if the audio loom changed at anytime in production, although they doubted it had. They never got back to me. So, my questions are:- 1) did the audio loom change at anytime between my car being built in 2011 and the sat nav module date of 2014? 2) could this simply be a dodgy sat nav module? I bought the sat nav screen (which contains all the sat nav workings onboard), the fascia panel AND the silver radio/cd box that hides in the centre console from the same person so I know everything is matched between those components. (They were from his Fiesta that got rear-ended and written off) And yet, if I press PHONE it goes to radio and so does AUX. Is this a wiring difference or a fault? Any advice or guidance would be great. Please, no comments like "go back to the old stereo and use a Tom Tom". Yes, that would be an option but not one I want. I suffer with anxiety and have had portable sat navs die on me suddenly. That's why I have gone to the trouble and expense to try and fit the genuine Ford articles. I really hope someone help. If I could just get the Bluetooth and the clock working I'd be so happy. Cheers Andy
  24. Hi, I have a '64 focus and a few days ago SYNC stopped working with my phone. It's the original SYNC I believe - it's not touchscreen. Been having a look through these forums and tried: Re-syncing phone A different phone Performing master reset on SYNC within the settings Tried each of these a couple of times with no luck. The main symptoms are: Phone appears to connect, but when going to BT audio it comes up with phone disconnected pretty much straight away. It recognises when a call is incoming/outgoing, and also during a call it all appears normal on screen - but there is no audio in or out. I can't see any further suggestions in these forums other than the stuff I've tried - any suggestions anyone? Or, is it likely this will be a Ford job? It's still within it's 3 year warranty so it's not a big deal if this is the case... Thanks in advance all!
  25. Hello. Well. I have had my Fiesta now for 3 years, and it's been giving me strife in the past few months. First of all, I can no longer play music from my iPhone. It just keeps skipping tracks and never plays anything. But my main problem is that the USB input is sometimes reading an error "USB Device Not Supported" . I don't know why it does this. My memory stick is working right now, but if I plug it into the computer and put some new data on it, it will then be unable to read it next time I plug it into my Fiesta; it might take a couple of days until the system will be able to read it. I am using a 128GB stick. However, it is doing it with my 16GB stick and 8GB. I used to use a 32GB with zero problems. I formatted the sticks to FAT32. The only thing I can think of is a firmware update if it is still possible? I don't have SYNC or Bluetooth. My model is from 2012. Can anyone help me out? Thanks so much for reading. Jack