Search the Community

Showing results for tags 'start up'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to Ford Owners Club
    • Review your Ford
    • Discount Scheme
    • New Member Introductions
    • Was it you!? FOC Members Spotted!
    • General Ford Related Discussions
    • General Chat
    • Ford Guides
    • Show off your motor!
    • Car Insurance Discussions
  • Ford Models
    • Ford Fiesta Club
    • Ford Focus Club
    • Ford Mondeo / Vignale Club
    • Ford Mustang Club
    • Ford KA / StreetKA Club
    • Ford Kuga Club
    • Ford Edge Club
    • Ford B-Max Club
    • Ford C-Max Club
    • Ford S-Max Club
    • Ford Galaxy Club
    • Ford EcoSport Club
    • Ford Fusion Club
    • Ford Puma Club
    • Ford Escort Club
    • Ford Sierra Club
    • Classic Ford
    • Ford Transit Club
    • Ford Ranger Club
  • Buy & Sell
    • Club Cars For Sale
    • Ford Parts For Sale
    • Classifieds
    • General Items (Non Ford Related)
    • Wanted
    • eBay Finds
    • Buy & Sell Archive
  • Traders
    • Visit Owners Club Insurance Page
    • Opie Oils
    • Advertise Here
  • Ford Modifications and Projects
    • mountune Discussions
    • Photoshopped Ford Photos
    • Ford Project and Build Threads
    • Ford Modification Discussions
  • General Forums
    • Ford Owners Club Meets & Regional Discussion
    • Maintenance / Servicing / MOT Discussions
    • Dealer Problems & Consumer Advice
    • Technical Knowledge
    • Wheels & Tyres
    • Detailing your Ford
    • Audio & Electronics
    • General Site Requests
    • Computing, Gaming and Geeky
    • Dash Cam Videos
    • Ford Motorsport
  • Back Office
  • Ford How-To Guides

Categories

  • Ford Reviews
  • General Ford Guides - Modern Fords
  • Ford Fiesta Guides
  • Ford Buyers Guides
  • Ford Focus Guides
  • Ford Fusion Guides
  • Ford C-Max Guides
  • Ford S-Max Guides
  • Ford Ka Guides
  • Ford Mondeo Guides
  • Ford Kuga Guides
  • Ford Galaxy Guides
  • Ford Puma Guides
  • Ford Escort Guides

Product Groups

  • Advertisements
  • Premium Membership

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


First Name


Ford Model


Contributor


Location

Found 6 results

  1. Hi everyone I bought this 2.0 litre tdci 57 plate mondeo about 4 days ago it's the 140bhp zetec, lovely car I bought it because my 2.0 litre petrol ghia blew up haha .. anyway it seems a little strange when I start up the new mondeo it makes a whistling/high-pitched humming sound possibly the starter motor but I'm unsure if this is normal?? I'm going to attempt to attach a video of it starting up to see if you know what I'm going on about.. thanks in advance ok I can't upload the video any advice on where to upload video for people to listen??
  2. I have a 2009 Ford Fiesta style plus with 80k on the clock, full service every year last few weeks when I start up the car it is fairly shaky as if misfiring (especially when cold or left for a long time) although it always starts. I have replaced leads and coil and although it seems to have helped slightly it has not solved that problem. When engine heats up after a few revs or a minute the engine smoothes out and drives fine. second to this is a low vibration that can be felt sitting in the car , diagnostic has been run with no error codes as so far two garages have been unsuccessful in finding the problem. Vibration is mainly felt when idle, revs seem fine. so far advice is possible engine mount wearing away, CAT is broken which may be linked to fuel supply to engine hence cold start up issue and engine thermometer broken. first garage found bolts missing or broken on exhaust manifold any and all advice is welcome
  3. Hi, my 2010 1.6 petrol Fiesta ZS sounds almost like a diesel when first started. Once the car warms up the noise gets better and after it is driven the noise goes away. My question is: Is this normal? - if so then is it safe to drive before the engine warms up? - if not then what could be the issue? Anyone else who exprienced this issue please reply so we could either find a solution or put all our minds at rest.
  4. astanners

    Mk6 Fiesta Start Up Problems

    Hi guys. Don't know if anyone will have any ideas but I'm having some issues when starting up my car. I've got a 2003 (53) Fiesta LX 1.25. The issue is sometimes when I try to start the car it can take about 5 - 8 seconds to fire up. I can hear the starter turning, trying to start the car but it just makes this spluttering sound and slow comes to life on 0 revs, then the revs go up. But I've I turn the engine back off straight away and start it again it will start first time usually. It's strange because this doesn't usually happen when the engine is cold. I can be driving the car and leave it for say 20 mins and when I come back and the engine is still moderately warm it will do this and I have no idea why. It's been more prominent the past few weeks.. Any idea's???
  5. HI, ive got a fault with my focus tdci 1.8 2002 and it wont start without easy start. My diagnostics is showing p0335 Crankshaft position sensor A malfunction. Ive looked everywhere on my engine and cannot find this sensor, ive ordered a new one and was told the sensor was next to the starter motor but i still cant find it. Can anyone explain exactly where this sensor it please.
  6. Hi guys im hoping that one of you very smart people can please help me with a problem i've been having, my car is a 2000 1.8 climate zetec focus estate - i recently attempted to install a new stereo to my system (ALPINE FLIP SCREEN) half way through the install the radio wouldnt come on at all peviously working realising that i didnt have enough time to fix this i decided to put the stock radio back in until i had time, so i put my stock radio back in entered the code and didnt think anymore to it, i came to my car the day after and noticed when i turned my car on the stereo didnt turn on until i pressed the button, also when i took the igntion keys out the radio stayed on? Im abit of a novice when it comes to stereos i can install by following diagrams thats about it any ideas on this problem, when i switch it on even with the ignition keys in it comes up with the 1 HOUR ONLY notice on the stereo, also ive noticed since this problem my rear windscreen di-mister flashes on then straight off, if anybody could please help i would greatly appreciate it thankyou in advance Leigh