Search the Community

Showing results for tags 'wiring'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to Ford Owners Club
    • Review your Ford
    • Discount Scheme
    • New Member Introductions
    • Was it you!? FOC Members Spotted!
    • General Ford Related Discussions
    • General Chat
    • Ford Guides
    • Show off your motor!
    • Car Insurance Discussions
  • Ford Models
    • Ford Fiesta Club
    • Ford Focus Club
    • Ford Mondeo / Vignale Club
    • Ford Mustang Club
    • Ford KA / StreetKA Club
    • Ford Kuga Club
    • Ford Edge Club
    • Ford B-Max Club
    • Ford C-Max Club
    • Ford S-Max Club
    • Ford Galaxy Club
    • Ford EcoSport Club
    • Ford Fusion Club
    • Ford Puma Club
    • Ford Escort Club
    • Ford Sierra Club
    • Classic Ford
    • Ford Transit Club
    • Ford Ranger Club
  • Buy & Sell
    • Club Cars For Sale
    • Ford Parts For Sale
    • Classifieds
    • General Items (Non Ford Related)
    • Wanted
    • eBay Finds
    • Buy & Sell Archive
  • Traders
    • Visit Owners Club Insurance Page
    • Opie Oils
    • Advertise Here
  • Ford Modifications and Projects
    • mountune Discussions
    • Photoshopped Ford Photos
    • Ford Project and Build Threads
    • Ford Modification Discussions
  • General Forums
    • Ford Owners Club Meets & Regional Discussion
    • Maintenance / Servicing / MOT Discussions
    • Dealer Problems & Consumer Advice
    • Technical Knowledge
    • Wheels & Tyres
    • Detailing your Ford
    • Audio & Electronics
    • General Site Requests
    • Computing, Gaming and Geeky
    • Dash Cam Videos
    • Ford Motorsport
  • Back Office
  • Ford How-To Guides

Categories

  • Ford Reviews
  • General Ford Guides - Modern Fords
  • Ford Fiesta Guides
  • Ford Buyers Guides
  • Ford Focus Guides
  • Ford Fusion Guides
  • Ford C-Max Guides
  • Ford S-Max Guides
  • Ford Ka Guides
  • Ford Mondeo Guides
  • Ford Kuga Guides
  • Ford Galaxy Guides
  • Ford Puma Guides
  • Ford Escort Guides

Product Groups

  • Advertisements
  • Premium Membership

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


First Name


Ford Model


Contributor


Location

Found 70 results

  1. cmaxmk1

    DPF Issue

    I am attempting to find a pinout diagram for the ECU pins on a C-max 2006 2l TDCI DPF E4 but this is proving exceptionally difficult to do. My reason is that I have a wiring fault on my DPF sensor that is triggering a fault code to generate when there is actually no fault present. P2455 is the code along with P2453 Both showing that the sensor return wire is returning a voltage too high for the specification Sensor has been replaced and multiple other sensors have been tested with it - all giving the same intermittent error until a few months ago when the error became permanent - it sucks not having the turbo and I want it back 😞 Sensor return should be 0.5-4.5V - actual output is running 7-8.5V at present. There is continuity confirmed between 2 of the pins on the sensor plug which confirms my suspicion that there is a short somewhere in the wires but I need to figure out which location on the ECU that the DPF wires plug into so I can wire in a temporary replacement return wire to see if this resolves the issue. Does anyone have a wiring/pinout diagram for the ECU on this model of ford? PS. As my car is labelled a FOCUS C-MAX - I was not sure whether to post in C-Max or Focus forum so I went with C-Max as it seemed more appropriate. If wrong, please let me know and I will move it.
  2. Hi. c-max 2008 1.6 tdci. I changed from 'follow-me-home' swivel lamps to basic ones. There is an error message and the in-game adjuster is not working though all the lights do. I have noticed one of the plugs doesn't have a socket in the new headlights and assumed this was for the swiveling ones. Can you help please?
  3. Hello Everybody, I am new to here and hoping somebody could help me out. I have a Ford Focus Estate MK3 2012 Diesel, I have been having a few problems with it recently firstly it came up with Engine Malfunction service now with the information orange light and now it has gone into Limp Mode, it will not go above 3000 RPM, I have had it plugged in by my local mechanic who has said he thinks it could be the wiring from the ECU. When plugged in it is coming up with EGR Sensor fault...if anybody could shine any light on this issue, advise me or help me that would be fantastic. Many thanks and i look forward to hearing from you all soon.
  4. Hi I'm new to this forum so I hope this is the right section I have a mk1 2004 focus Basically I've replaced the original head unit with an aftermarket and it was working fine then suddenly turned off I checked fuse and it's fine, after testing and having a fiddle it seems the ignition live cable is dead but the permanent live is fine? Any ideas? Is there a separate fuse? I've wired it up using the permanent live but I'm worried I'll forget to turn off the head unit and drain the battery Thanks Tom
  5. Phil21185

    Phil's Build Thread

    I never usually do this but I've never really had a car worth posting about before. I've recently become the proud owner of a 1.6 TDCI Ti Nav in Panther Black and I love it! I still want to bugger about with it and I want to put together a list of mods I want to do and stuff I want to buy (more for keeping track myself than anything else) and I'd appreciate any opinions, recommendations and links people may have. Firstly, there are some givens. Mine has the auto mirror and rain sensors but the upper section of the cover is missing. Didn't spot this before buying due to the way I was sat but I have to say it's niggling! If anyone has the part number I'd appreciate it! I also want to get some decent mats, preferably rubber but obviously fitted for the studs in the floor. Also a boot liner (hatchback). I'll be replacing as many bulbs as possible with LEDs, though I have read a lot of reliability issues with some sidelights. After those, the rest are in the 'maybe' pile I quite like the idea of wind deflectors but don't want the Halfords-Nailed-On look. Opinions? Illuminated gear knob would be nice (working on that one), maybe even the scuff plates... Bonnet lifters Reverse camera Front parking sensors (can be retrofit?) Some nice looking pedal covers DRLs. Preferably oem but price would probably mean 'fang' style Colour changing ambients. Following another thread I think this is possible Front window tint 18" alloys to replace my 16's Front bumper lip. Remap. New front and rear badges ( rear is going white round the edge and front has one hell of a stone chip - I read somewhere dealers replace these for free on less than 10 year old cars?) topped with gel coats. LED reflectors. I've seen this done with twin intensities for side and brake lights. Dunno how much of this will ever get done but it's nice to have a list! I also have a couple of questions if anyone can answer: Can the SYNC voice control be programmed to activate my phone directly? Or can the command choices for SYNC 1 be improved with a software update? Is there a way to re-calibrate the trip computer? My instant mpg is nearly always 99.9 when cruising at any speed and only drops when accelerating hard. £20 of fuel apparently buys me 700+ miles... What is the button nearest the driver for below the air con controls? I'll put up a pic if needed but the one I mean is next to the disable start/stop button in the same bank as the front and rear window heaters. It's blank in mine but I'd be interested to know if I can put whatever it is in! Heated seat maybe?
  6. Hi all, trying to get a towbar fitted to the Mondoe Vignale. Ford do not appear to have a factory fit option. Has anybody fitted an aftermarket one. I use LED lights on the trailer and need to know the module with not cause them to flicker like it does on the factory fitted version for the MK4. I guess it should be hooked into the CANbus and disable the sensors, fogs and modify the traction control when the trailer is attached. Does this require Ford to adjust some settings on the car? Hopefully someone has done this already and can advise. Thanks Donie
  7. Hi all i have fitted the genuine ford towing harness (module, trailer prep wiring and the towing plug). I have connected it all up and nothing seems to work there is live power going to the module and its all earthed correctly. I borrowed my dads lighting board and nothing seems to happen, i did not know if you need to get ford to do something with the ecu to allow the module or anything. Any ideas ?? Also on another point about the wiring, i had to fit the trailer prep cabling myself and on the instructions its showing a left hand drive car and the plug you splice into behind the glove box on the right hand-side of the car, im guessing on a right hand drive car the plug would be on the left hand-side of the car behind the gloves box??. Thanks Daniel
  8. Tomorrow I take delivery of my nearly new Mondeo Estate 210 Diesel and will be saying goodbye to my trusty Focus 1.6 Ecoboost Estate. I had wired my dash cam into the fuse box using a piggy back connector. So that I don't have to spent hours scrabbling about trying to find a fuse that is only live when the ignition is on, and doesn't stay live while the car powers down or while it sits on the drive etc, can any one tell me which fuse socket to use?
  9. Hi All Bought my first Ford Focus (Zetec mk2.5, 10 plate) 3 weeks ago and unfortunately have only just noticed an annoying issue. Was hoping someone would be able to offer advice/ a fix. The parking sensors were working perfectly. A friend pointed out to me that my reverse bulb had gone. When I went to replace it, there wasn't a bulb in there. 'Strange' I thought... I went and bought a bulb and fitted it, got someone to check it was working properly, and it was. Great. The next day I noticed the Parking sensors were not working, at all. I instantly made the link that it could be something to do with my new bulb. I removed the bulb and low and behold the Parking Sensors worked. So basically, I can either have a working reverse light, or working parking sensors, but not both! Very frustrating. I'm assuming it's a wiring issue but I'm not great with cars or electricity so I was hoping someone could help me! I love my first Focus other than this annoying problem! Cheers
  10. Have put Recaro seats in my Zetec S facelift but the air bag light is on? I assume the wiring loom layout is different to my old seats? Have an MoT in two days so need to try and get it sorted. Anyone else ran into this problem? Any help would be grateful. Cheers (Im assuming orange and purple cables are the airbag and seatbelt cables. But not sure what slot they would plug into. As for the others actually in the loom (blue green and yellow) I have no idea?)
  11. Phil21185

    DRL issues

    Ok, so my cheapy Chinese DRLs have been on for over 6 months in all weathers and conditions and have worked great (for the price I'm pleased anyway) Last night my neighbour knocks on to say my lights are still on on the car. I have a look and its the DRLs. I know that after switching the car off they stayed on for a little while but then usually go off completely after a bit. The driver side one has always been brighter than the passenger side when this happens as well but I've never thought anything of it really. However, the car has been stood for several hours by this point and they are still on. I can only pinpoint this change to the same time as hardwiring my dashcam. I got a generic £13 kit from amazon which is supposed to sense the car's battery voltage and shut off if it is less than about 11.7v I think. So I put the fuse tap into F73 in the passenger footwell, which is a constant live supply to the auxiliary alarm. Thinking this was causing the DRLs to stay on; as there is a constant draw on the battery, maybe the car's electrics stayed on longer than usual, allowing a seepage of power to the DRLs - I moved the dashcam to fuse 86. Same problem. I've noticed tonight that the DRL's are still on to the extent that they were for a few minutes after switching the engine off. I've just been out and unplugged the cam for now to see if that cures the problem but has anyone else had this? They're the 'fang' style DRLs in the grille sails with a conrtol box and 3rd dimming wire. @kpg has some, I know and IIRC @Victory or @vibeone have them too? Any similar issues with yours, guys?
  12. Hi, I was driving home the other night and my radio stopped working, interior light for the hazard button wouldn't work and the warning lights for airbags and drivers seat belt warning lights came on the dash. There was also a plastic burning smell, like there had been surge in the wires which had caused the plastic coating to melt. I drove the car yesterday on a short journey and all of the electrical faults were gone apart from the radio which still wasn't working although there is now a clicking noise coming from the fuse box although I have checked all the fuses and none of them have blown. Today I have taken a few interior panels and the head unit out to see if I can find any burnt wires but without any success. Has this happened to anyone else or does anyone have any advice? My goal is to find the issue so I can get it fixed professionally. Thanks
  13. Hi. I bought a 1999 Mondeo MK2. 2.0L Zetech engine. Unbeknown to me, this vehicle could not be repaired by the Ford Dealers. Dash lights up when you turn the key, but the engine does not crank. Starter is ok. The Dealers replaced the ECU and interior fuse box. They swopped these items from an identical vehicle without any luck. The "faulty" ECU and fusebox worked fine in the other vehicle. The only items they did not swop was the engine compartment fuse box and the wiring looms. They checked the engine and dash wiring looms and found no problems there. They could not communicate with the ECU. Please advise what could be the problem. I checked the connectors and engine fuse box. They all seem ok. Thanks.
  14. Hi, I've got a mk7 Fiesta and want to fit LED halo rings onto the fog surrounds. I have seen a few places I can buy them but my question is how easy are they to fit? I' hoping someone who has already done them can help me out! This is what I found... https://autobeam.co.uk/collections/fiesta-mk7-5-2013-2017/products/drl-indicator-led-ring-kit https://autobeam.co.uk/collections/fiesta-mk7-5-2013-2017/products/ambient-led-ring-kit Many thanks !!!
  15. light cluster wires with arrow.pdf Hello, I have a rear view camera (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01DTTZQ0C/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1) I want to wire into the reversing lights of my Mondeo Mk3. I currently have a front facing camera installed (clipped over the rear view mirror) and I want the rear view camera to automatically pop up when I select reverse gear. The pictures I have added are (starting from the top); 1- The two rear camera connectors, the phono jack goes directly into the front camera/screen unit and the black and red bi-wire is what is to be wired into the reversing lights. 2- The near side, rear, light cluster connector, wire termination points . As you face the car's rear it is on the left (passenger side) and located under a plastic panel. The left of the image is the top and each port is numbered 1-7 (I can't see how to rotate the image on this). 3- The rear camera 4-Manufacturer's installation instructions (generic, Chinese) 5-Link to pdf image, where I have added an arrow using a photo editor to indicate wire(s) I think I need to use. 6-The near side, rear, light cluster connector, wire termination points (Front of ports). As you face the car's rear it is on the left. 7-The near side, rear, light cluster connector, wire termination points (Back of ports). As you face the car's rear it is on the left. 8-The connections I tried ; Red from the camera into 5 port and Black from the camera into 6 port. Ideally, I have just missed a thread/wiki/tutorial where someone has done this and someone can point me in the right direction. Failing that, has anybody already done this and can you tell me how you connected the wires? So looking at other threads discussing the wire locations the red wire from the camera needs to be connected to the green and black wire (reverse left) in port 5 and the black wire needs to be connected to the black wire in port 6 (Earth). I have tried jamming the exposed camera wire ends into the correct ports and then tested the camera. The rear camera showed up as PIP( picture in picture) being the smaller of the two images as a constant feed. When I put the car into reverse gear I expected the image feeds to invert showing me the rear camera feed as the main image and the forward facing image the smaller PIP, but there was no change and the image stayed as it was. Does anybody have any ideas as to how I can configure this set-up so that when I go into reverse the smaller rear camera image turns into a full-screen image on the mirror with the front facing image taking up the smaller PIP? ***In the end, this method did work exactly as shown and described, maybe ram the exposed cable ends in instead of jamming them in. Held them in with sparky tape. Ran rear camera wire through door sills trunking down near side and up through pillar and across to top of mirror. I have mounted camera on inside of rear windscreen at the top in the centre of the brake light. Because of the angle of the glass on the boot I would say if your primary reason for install is as a reversing cam then you need to install camera outside the car, probably around the number plate somewhere as I can't really see any more than if I just look out the back window. Might change position later if I get time, not too fussed at the mo.*** Will leave this up in case anyone else wants the info.
  16. Hi all I'm trying to find a headlight plug for the mk7.5 fiesta, as I'm in the process of facelifting my mk7 can't find any on eBay or anywhere online any help??
  17. Hello, would anyone per chance happen to have a wiring/pin out dagram for a bosch pcm/ecu 7m51-12a650-ua Many thanks in advance for any assistance ( :
  18. Hi, Just wondering if anyone can tell me what this plug should go into (the plug in the red square), as at the moment its just hanging. And what it is for, the only thing not working is the air con as the fan is not kicking in. I'm hoping this just need to be plugged back in but i cant see where it should go. Thanks 1.0 2016 ecoboost fiesta
  19. Hello everyone, I am currently reading up on an old guide In which you can find a picture of the interior light of an Mk6.5. I, however, own a MK6 and had to discover that they actually look different on the inside! Attached is the one I have. Can anyone tell me which metal contacts are good to connect pos and neg wires to, if I want to wire up LEDs to be on when the interior-light goes on (e.g. when a door is detected open)? That'd be really helpful of you guys. Otherwise, I am already set and can follow the guide very well. Since it was a question about the polarity (and contacts) of the actual interior light I thought it'd be okay to post here, instead of in the old guide-thread. If it's not alright, I apologize for the inconvience. Also, is it normal that the wires are so short on the Mk6 version..?
  20. Hi all Maybe someone can help me. My ford fiesta fun 99 dash lights failed. Later we realised that the rear lights and reverse lights also failed. I found a 10 amp fuse which blew, and 1 reverse light (also blown). I exchanged these and checked all other fuses, but the lights aren't working still. I only have indicators on both sides in the rear that work. I also checked the wiring and can't see any exposed wires. I don't know where else to check
  21. Phil21185

    Mk3 mystery plug...

    Mmmmk. So. In taking the passenger footwell side panel off to wire in an illuminated gear knob, I discover an empty socket and a foam-wrapped plug which apparently will fit it but isn't plugged in. All the wires are there in both plug and socket so I'm wondering if anyone knows what the heck it's for??! The red and black socket here is at the front of the passenger footwell. And this little chap is completely encased in very sticky foam. Ford definitely did not want me plugging that in, but I'd like to have an idea what it does before I do =]]
  22. Lucy Rowland

    Help!

    Hello wondering if anyone can help me! Ive changed the seats in my Ford Fiesta edge 11 plate, I've bought leather seats from a newer model there heated too but they don't connect to the wiring loom? Is there anything I can do because obviously the airbags/connector isn't connected? Or do I just need to put the old seats back in 😞 Thank you
  23. k_j_jacobs

    Wiring diagrams

    I'm trying to find on the wiring diagrams, that someone kindly supplied on these forums, the plug that connects the AC blowers and heaters but I'm struggling to find it... Anyone know what they are technically called?
  24. Hi folks, I've been having a problem with the OS rear indicator. At first, I thought it was a blown bulb, but a new one isn't fixing the problem. I have no other apparent issues with any other lights, just this one which won't illuminate and, as such, has the front and repeater going bonkers. I haven't managed to check anything else, but the wiring seemed fine around the cluster area. I don't have a manual or anything, so if I need to find something to check, I'll probably need pointing towards it, please. Cheers.
  25. Just installed my brand new Xtrons PB76FSFAP-B head unit, and i love it... just tweeking the finer details on it. i would like to dim my head unit when the headlights come on as they are automatic anyway im told from some of the forums that there is an orange wire behind the unit that needs to be plugged into the headlight pin. does anyone have any material on which pin is for which on my wiring loom? the previous unit dimmed on headlights starting up so this is a good sign.