Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


snowflake warning issue focus mk2.5 via elm326


yunii
 Share

Recommended Posts

Hi when i first got the focus mk2.5 a mate enabled a few things via modded elm327. the car came with small info cluster & this had & displayed the snowflake when temp drops 4° or below . later on i bought a large info cluster which mate fitted & enabled it & i realised the snowflake is missing & doesnt even show on elm either or in gem . someone mentioned due to it being russian software they deleted it as was on constant on in their country . i currently dont have elm or very good with it but does anyone locally know how to enable or heard about this issue ?

the large info cluster came out of a 1.6 petrol . I'm in west yorkshire near wakefield

regards .

yunii

 

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites


You could try a cluster reset (fuse 46).
Do the lights not even come on with a cluster test?


To enter the Test Mode, depress and hold the instrument cluster SELECT/RESET button, turn the ignition switch to the RUN position, and then continue pressing the SELECT/RESET button (5 seconds) until tESt is displayed in the odometer.
The SELECT/RESET button must be released within three seconds of the odometer tESt display to begin the dealer test mode.
Depress the SELECT/RESET button to advance through the following steps until dtc is displayed.
Depressing the SELECT/RESET button will display any stored continuous DTCs before proceeding to the next step.
The first phase is a light test and needle sweep.
If the temp warning light doesn't come on then it may mean a duff light.

Sent from my SM-G965F (S9+)

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stoney871 said:

Do the lights not even come on with a cluster test?

Good question mate, 

I wanted to ask it but didn't have the time to explain the process ☺

Link to comment
Share on other sites

Good question mate, 
I wanted to ask it but didn't have the time to explain the process [emoji5]
yes they do . this is on cluster led test.
yunii
7fdbefe664f1e7d28def8bfc50b0c054.jpg

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

You could try a cluster reset (fuse 46).
Do the lights not even come on with a cluster test?


To enter the Test Mode, depress and hold the instrument cluster SELECT/RESET button, turn the ignition switch to the RUN position, and then continue pressing the SELECT/RESET button (5 seconds) until tESt is displayed in the odometer.
The SELECT/RESET button must be released within three seconds of the odometer tESt display to begin the dealer test mode.
Depress the SELECT/RESET button to advance through the following steps until dtc is displayed.
Depressing the SELECT/RESET button will display any stored continuous DTCs before proceeding to the next step.
The first phase is a light test and needle sweep.
If the temp warning light doesn't come on then it may mean a duff light.

Sent from my SM-G965F (S9+)


done this before i posted this topic.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership