tkj4100

Focus mk3.5 auto wipers

Recommended Posts

Hi Guys and dolls.

I've retrofitted my 2015 Focus with a rainsensor to get the auto light work and it does :-)

Now I would like the auto wipers to work also but I need a different wiper switch/stalk with the (A) position on it!

The problem is that I can't find the correct part no. anywhere 😞  

It's a MK3.5 LH driven Focus, just if it makes a difference 😉

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

You shouldn't need a different stalk , works on the intermittent position , and variable sensitivity on the intermittent middle scrolling wheel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/15/2019 at 10:04 PM, iantt said:

You shouldn't need a different stalk , works on the intermittent position , and variable sensitivity on the intermittent middle scrolling wheel.

Hmm, exactly my thoughts but it doesn't work on my car 😞  I've activated line 24 "Rain sensor" in the BCM, is there anything else I need to activate before it'll work?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you looked at the settings in the car on the dash? On mine which has auto wipers as standard, you can switch them off, so they just work as normal intermittent wipers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Matt92 said:

Have you looked at the settings in the car on the dash? On mine which has auto wipers as standard, you can switch them off, so they just work as normal intermittent wipers.

Ha ha ha ha, when I first installed the rainsensor it was raining and because of that it started to wipe when i tested it in the intermittent position and never stopped before switcing it off :-)

I just tested it today splashing some water onto the windshield with the sun shining and there it goes 😉 

Thx for your help everyone and happy Easter :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 hours ago, DaveT70 said:

I think you have to turn it on in the IPC as well

No Dave, I couldn't enter the IPC with Focccus so I just altered the rainsensor setting in the BCM module and it works as supposed to 😉 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.