Tim hod

Focus mk2 2005 duratec. Reconditioned engine fitted but no spark of fuel going to engine

Recommended Posts

Reconditioned engine fitted but will not start. Engine turns over and oil pressure light goes out when turned over. No spark or fuel getting to engine. Any ideas?

Had a diagnostic computer attached and all fault codes closed, when engine turned over again faults returned  Engine warning light is lit at all times, but was before the reconditioning! 

Kind regards  Tim

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

what are the fault codes that return?

Share this post


Link to post
Share on other sites

lsetta, many thanks for quick reply.

just had another look at crankshaft sensor and realised I had incorrectly fitted it. Engine started on first crank.

kind regards

Tim

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/8/2019 at 11:52 AM, Tim hod said:

lsetta, many thanks for quick reply.

just had another look at crankshaft sensor and realised I had incorrectly fitted it. Engine started on first crank.

kind regards

Tim

At least it was a "free" fix 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.