Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Galaxy heater problem


portermill
 Share

Recommended Posts

I have no doubt that this may have been covered before. I have a 1.9 diesel galaxy on a 54 plate. The heater is blowing cold and only gets warm on a long journey at high revs . However the temperature gauge reads a steady 90 degrees but the water in the expansion tank stays cold . I would think that were the water pump not working properly I could expect overheating but recently on a journey of 150 miles the heater barely warmed.

I have read about a secondary pump and also about a non return valve , am i looking in the right direction ?

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites


On 11/28/2022 at 10:52 PM, portermill said:

I have no doubt that this may have been covered before. I have a 1.9 diesel galaxy on a 54 plate. The heater is blowing cold and only gets warm on a long journey at high revs . However the temperature gauge reads a steady 90 degrees but the water in the expansion tank stays cold . I would think that were the water pump not working properly I could expect overheating but recently on a journey of 150 miles the heater barely warmed.

I have read about a secondary pump and also about a non return valve , am i looking in the right direction ?

 

Thanks.

Hi welcome

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership