Ben_ashe

Turbo Fail With K&n Xstreme Filter On

Recommended Posts

Hey guys,

Tried fitting a k&n Xstreme air filter to my Focus ST-2 TDCi , got about 200m and then the turbo began to fail and the car was crying for an immediate service.

How do i tackle this problem?!

Cheers!

Ben

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

I have only seen a clip from youtube where the owner mentioned cutting 2mm off the rubber seal and his is working fine.

Can it be that simple?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Turbo failing from an air filter, nah, sounds like a manufacturing defect on the turbo,

Different engine but i have a Green cotton filter on my 1.6 116ps tdci (2013) and i have covered 22500 miles with it

Jamie

Share this post


Link to post
Share on other sites

It works perfectly fine with the original air filter in, but when i swap the K&N in the revs dont go up, the turbo doesnt kick in, Wont get past 50 mph even on a mile long straight

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Ben

Has it been mega over oiled perhaps thus strangling the engine

thats all i can think of tbh

Jamie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds more like its getting too little air. Sure the K&N isnt blocked in some way and that all the sensors are still connected and plugged in

Had a K&N on mine since I got it, no problems at all, nor on my last 5 cars that have all had K&N's and most have done 200k+ miles

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now