Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Battery Light On/whining Noise


ajzetecs
 Share

Recommended Posts

battery light came on other day and on acceleration and de-accelaration make a whining noise, kind of thinks its problies alternator gone but could be something else any advise welcome, had new belt fitted about a month ago at ford not sure if something not tightened up correctly

Link to comment
Share on other sites

There is a 90% chance the problems are caused by a defective alternator or the freewheel clutch of the alternator.

In rare cases changing the belt can be the cause of a defective alternator. The slightly different belt tension can result in a different load on the alternator and freewheel clutch bearing which can cause bearing damage. However if this is the case the alternator and freewheel cutch bearings were on its way out anyway. Usually defective bearings generate a lot of heat which causes other (electrical) parts of the alternator to break down.

Link to comment
Share on other sites

Does sound like the alternator has had it. Looking at the belt with the engine running, does it appear to be running ok? no slapping or anything out the ordinary?

havnt had good look at it stef will check it properly tommorow, havnt had spare minute lately as you could imagine

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership