Jump to content
Do Not Sell My Personal Information

Mondeo mk4 heater controls not working. Any Ford sensor technicians???? Help :(


RichM4
 Share

Recommended Posts

Hi guys,

I have a 2008 mondeo and the heaters are not working.. So, I replaced the heater control module twice! and it works as soon as I turn the ignition on but when I turn it off back on again the screen on the controls goes off and if I disconnect the heater control module "via white and black plug" completely the blowers come on full blast... I think the fault has blown two control modules now.. I'm stuck as to what it can be.. Regards rich

image.jpeg

Edited by RichM4
More info
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I am having the exact same problem I ordered a new one and tried it worked first time no problem now it won't display anything but when I unplug it the blowers come on full chat???

Link to comment
Share on other sites

its based on reistance. Full blow is based on no resistance whatsoever, which is why it comes on full pelt. 

It sounds like you have an electrical fault, perhaps a short out between the motor control and the panel is causing the voltage to spike and potentially blow the module?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

So is the module useless now or is there a chance that it will work again I've had two now and both have blown. What's the best way to do it 

Link to comment
Share on other sites

I think it's more a wiring fault, start off by checking over all the wiring.

Sent from my D6603 using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • 8 months later...

I have the same problem with my 09 Mondeo Sport but it's the fuse under glove box that keeps tripping and not the actual until.  Any suggestions on what the cause could be? 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...
On 3/19/2016 at 5:45 AM, RichM4 said:

Hi guys,

I have a 2008 mondeo and the heaters are not working.. So, I replaced the heater control module twice! and it works as soon as I turn the ignition on but when I turn it off back on again the screen on the controls goes off and if I disconnect the heater control module "via white and black plug" completely the blowers come on full blast... I think the fault has blown two control modules now.. I'm stuck as to what it can be.. Regards rich

image.jpeg

I realise thiis post was 8 years ago, but any honts on how to remove the wiring at the bottom? The top switches came away very easily, but I'm struggling wit hthe bottom ones

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I've had problems with my mk4 mondeo heater too. Directional , re circulate and temp and all stuck in one position.  After changing the heater control module twice, several door flaps and then went to change the BCM and no difference at all to the blowers after all that! After having 4 mondeos and never having this problem with any my local ford specialist said all they could try is to remove the dash and start tracing and testing individual wires and relays. With a follow up of " its not worth the money and time it would cost with the faults you're having" I may have to re home her as I can't put more money in 

 

Link to comment
Share on other sites

Latest Deals

Ford UK Shop for genuine Ford parts & accessories

Disclaimer: As the club is an eBay Partner, The club may be compensated if you make a purchase via the club

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share






×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership