Sign in to follow this  
Ghia15

Loss of power and hard to start

Recommended Posts

Hi everyone. 

 

I am having an issue with my partners 56 plate 1.6 focus zetec Petrol. 

 

The car seems sluggish to drive and really struggles to start sometimes. 

Plugged an obd2 fault code reader in and the only thing that flagged up was the CCM module.

what is this and what does it do. 

Is it hard to replace?

 

think the battery is on its way out as turnover seemed slow just now after being sat for 24 hours but don’t think this is related to her being sluggish. 

Also when she is a pain to start when being used the turnover seems normal speed. 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you check the battery's voltage? If it's low that might be the reason. I'm not 100% sure, but I think in Ford cars the CCM is referred to as the BCM (Body Control Module), which would likely be an electrical fault. If possible, can you provide a specific DTC error code? That might give us a better idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Will be checking the battery voltage tomorrow to see what it is. 

No specific fault codes it just brought up a warning for the CCM/BCM. 

Will do some more investigation and go from there. 

Thanks for the reply. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this