mrjabush

Clutch thumping rattle MONDEO ZETEC TDCI 140

Recommended Posts

There is a thumping to the foot and a rattling noise when I depress the clutch pedal. It was find on the commute home, then suddenly, while driving the next day, it started. The car is fine while in gears, but not while using the clutch. The clutch works fine, allowing me to change gear, but it is obviously not happy.

Please would you advise me on what is likely to be the fault and the possible fixes? Also a likely cost? (whimper)

Thanks, Jonathan

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Sadly, the diagnosis was right. DMF, so all out, clutch kit, etc. The only good news was that the job was done in a day. Dropped it off this morning and just picked it up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad your sorted and not to much damage to your wallet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 hours ago, mrjabush said:

Sadly, the diagnosis was right. DMF, so all out, clutch kit, etc. The only good news was that the job was done in a day. Dropped it off this morning and just picked it up.

What brand clutch and DMF did they fit?  (Please say LUK, Sachs or Valeo....AND definitely not Transmech, they're utter sh1te!, their units might as well be made out of Dairylea triangles)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.