Sign in to follow this  
Jim McA

Mk5 Mondeo 2.0TDCi turbo under boost P0299

Recommended Posts

My 2016 Mondeo Titanium X 2.0TDCi 150BHP has a “Turbo Under Boost” problem. Under hard acceleration the power will drop significantly and it remains down in power until I turn it off and restart. Not an issue during gentle driving. The error code is P0299. No other fault code present. I checked all the hoses and intercooler for a leak but I couldn’t find any.  I checked the turbo actuator and it holds the vacuum fine. The vanes are moving freely. I checked it in real time using Forscan and the wastegate needle is all over the place but the vane position is matching the acceleration There is a  turbo control valve but I am not sure if this is the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am admin of the most active UK Mk5 Facebook page. It's a great forum and extremely active, we have over 2000 members and our interaction record is huge. If you would like help with anything Mk5 related then please join us, I think there will be several people with the knowledge you need to try and diagnose your problem.

https://www.facebook.com/groups/693277794183606/

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this