Sign in to follow this  
Peterg16

Hi everyone and a lot of help

Recommended Posts

Hi everyone 

I’m a new member and I’ve purchased a slightly annoying 2009 focus 1.6tdci 110ps. 
 

so long story short it was advertised with an injector issue which was also supplied with the car and the apparent innop one labelled for me. 
 

The car has no boost and excessive smoke. 
The injector has been replaced with zero effect 

I have noticed the egr pipes and cooler are missing and there is a “bodged” blanking plate on the inlet pipe as seen in pic. 
without sounding dumb (which I probably do ) 

Will this cause the above issues and what’s my course of action to remedy 

no eml or check engine and I’m going to lend code reader this afternoon to see if anything stored 

Turbo shaft has zero play and freely spins 

I’ve disconnected egr plug zero difference although there’s no pipes anyway 

where do I go next 

also I’m pulling egr off this afternoon to check for blanking plate on engine/egr side will update with findings 

Thank you so much in advance. 

60D1DAD5-B3AF-489F-BED9-7E1D65272A42.jpeg

618F114F-7C0A-4259-8517-651C4F695612.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this