Jump to content
Do Not Sell My Personal Information


Intermittent fault with front washers


Recommended Posts

Hi everyone.  This relates to a 2014 Mk III Focus.  The washer jets work fine in pre ignition mode, so it would seem that there are no blockages or a faulty pump.  However, when the engine is started, there is just a dribble of water which comes out.  Local Ford dealer is saying if it’s not the water pump, the car will need a whole new main circuit board costing 100’s of pounds.  Any suggestions for a cheaper fix?  Thanks.  

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, F0CUE said:

There is a problem with this year of focus where the pump leaks and tracks down the wiring into the bcm. Check for any corrosion on the plugs.

1 hour ago, F0CUE said:

There is a problem with this year of focus where the pump leaks and tracks down the wiring into the bcm. Check for any corrosion on the plugs.

Thanks for the suggestion.  I will take a look at the plugs and see if there is any sign of corrosion.  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership