Sign in to follow this  
Chucky

1.6 Tdci Loss Of Power

Recommended Posts

I have recently had a new turbo fitted! With new oil pipe, engine flush, oil change, etc... I now occasionally experience loss of power. The turbo is spinning up but there is a noticeable loss of power, also it seems to send a vibration through the throttle pedal and drivers seat? It also seems rough on tick over. Again this is on occasion. Any advice would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boost pipe not as tight as it could be? I had that happen on one of my old focus' TDDI's every once in a while, it proved to be spilled engine oil on the top flange of the boost pipe causing it not to make a good seal... Pipe removed, flange degreased/dried, pipe re-fitted, lack of boost never happened again. Does it feel like a sudden slipping clutch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, no It just feels like the engine is holding back. It's been fine over the last few days. I will check out the hoses though, many thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Failing that try cleaning the egr valve out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone give me a clue as to where the egr valve is on the 1.6 tdci? And the best way to clean it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this