Sign in to follow this  
DJN_83

Parking Sensors - no visual display

Recommended Posts

I've just bought a 2010 S-Max Titanium and noticed that the parking sensors work (audibly) but there isn't any display on the Convers + dashboard. Should there be? It would certainly be useful to know where the obstacles I've got close to is as it beeps away at me.

The car has an aftermarket stereo, so the convers + only has trip and settings displayed, so I'm wondering if maybe there's been a fitting error of the radio. 

Any helpful suggestions greatly appreciated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you front Sensors too??? AFIAK the visual part is only there when you have front & rear sensors

 

See here One poster mentions an aftermarket stereo means he's lost some funtionality ion the Convers+ after install

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks @volts 

I do have front sensors. A few people have told me there is no visual display on the 2010 model, only audible beeps with the front sensors having a higher pitched tone than the rear sensors. 

I think this is something I'm just going to have to get used to. However, I'm not liking the aftermarket stereo I have (too basic) so I'm now looking at options that will at a minimum work with steering wheel controls, and if possible, show up on the convers+ display. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this