Jump to content


Show
Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
2075 replies to this topic

#526 clubber

clubber

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 108 posts
  • Ford Model: ST3
  • Year: 2008
  • Location: Berkshire

Posted 27 August 2012 - 10:19 PM

Is there a way to get the walk home lights to turn on when you unlock the car?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#527 tomcom

tomcom

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: FOCUS 2010 1.8AT
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 August 2012 - 01:34 PM

WOW ,Followed this thread for a long time!! Hello Preee AND everyone,Congratulations for your work on this forum.
I come from CHINA, sorry for my poor English.My car is FOCUS 2010 1.8AT,made in china ford.From 2009, CHINA FORD turn off display the “average fuel” on the focus panel board. SO, “average fuel”and “instant fuel” were all disappeared on our car.
By this guide, I select the “instant fuel” in FF2 or Elmconfig,but it didn’t take effect. I thought maybe the “average fuel”didn’t effect,it will make “instant fuel”invalid.
Please help me to show the “average fuel” ,in fact, I most need it!!! THX!!!

#528 nicolas46

nicolas46

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 8 posts
  • Ford Model: Focus MK2.5
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 August 2012 - 02:27 PM

WOW ,Followed this thread for a long time!! Hello Preee AND everyone,Congratulations for your work on this forum.
I come from CHINA, sorry for my poor English.My car is FOCUS 2010 1.8AT,made in china ford.From 2009, CHINA FORD turn off display the “average fuel” on the focus panel board. SO, “average fuel”and “instant fuel” were all disappeared on our car.
By this guide, I select the “instant fuel” in FF2 or Elmconfig,but it didn’t take effect. I thought maybe the “average fuel”didn’t effect,it will make “instant fuel”invalid.
Please help me to show the “average fuel” ,in fact, I most need it!!! THX!!!


Hello Newbie


unfortunately, your issue also happen on my friend's focus(06 Meter upgrade to 09).
Perhaps, you are also FSC member (in Taiwan), we had to discussed this issue.......however we can't make it work...
why? because the rom version is different with Taiwan. if you want to know any detail, please login FSC,thanks:
by the way..did you happen the remote distance increase after use FF2 or ELMConfig..??

#529 jackdaws

jackdaws

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: Focus II 2007 (ext.preFL,intFL)
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 August 2012 - 11:38 PM

----------by the way..did you happen the remote distance increase after use FF2 or ELMConfig..??

no increase no decrease after using elmff2 or ELMConfig.....
when i bought my fofo , so after time cca one - two years i notice , the distance of remote is lower mainly by the car sometime , i must find a place to open with remote car ...

#530 tomcom

tomcom

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: FOCUS 2010 1.8AT
  • Location: Other / Non-UK

Posted 29 August 2012 - 01:21 AM

Hi,Nicolas,You are right,I had been a member in FSC for serveral years,and I'm looking for help in FSC too.You know,Mr.EG know how to resolve this problem,but he didn't show the method yet. I didn't do remote distance increase after use FF2 or ELMConfig, even I don't know how to do it.
You are right,the ROM diffrent from FOCUS inTAIWAN. I found the ROM is 0303# on my car. Because the program was come from this BBS, so I followed to look for help. :D

Hello Newbie


unfortunately, your issue also happen on my friend's focus(06 Meter upgrade to 09).
Perhaps, you are also FSC member (in Taiwan), we had to discussed this issue.......however we can't make it work...
why? because the rom version is different with Taiwan. if you want to know any detail, please login FSC,thanks:
by the way..did you happen the remote distance increase after use FF2 or ELMConfig..??



#531 civil-zz

civil-zz

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 17 posts
  • Name: Sergey
  • Ford Model: FFII
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 29 August 2012 - 09:27 AM

Would it be possible to have the Power Folder mirrors auto-fold when locking the car and un-fold when un-locking the car - similar function to that on the new mk3?


Yes, it possible but not with ELMConfig. It's necessary to total reprogram door module. You can contact with DarkLeo on ffclub.ru, he is the author of a new firmware for DCU with auto-fold option.

#532 jbeer

jbeer

    Ford Friends

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: Jason
  • Ford Model: Ford Focus Mk2.5 2.0TDCi Titanium X
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire

Posted 29 August 2012 - 12:14 PM

Yes, it possible but not with ELMConfig. It's necessary to total reprogram door module. You can contact with DarkLeo on ffclub.ru, he is the author of a new firmware for DCU with auto-fold option.


Excellent , thanks for the reply

#533 murre87

murre87

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 18 posts
  • Ford Model: FordFocus II
  • Location: Essex

Posted 30 August 2012 - 06:09 AM

Does anyone know here if reprogramming the PCM so you can activate the cruise control?
There's Chinese copies of IDS VCM and crackade versions of IDS. Has anyone done this?

Referens

#534 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 30 August 2012 - 08:04 PM

Does anyone know here if reprogramming the PCM so you can activate the cruise control?
There's Chinese copies of IDS VCM and crackade versions of IDS. Has anyone done this?

Referens


JohnH on this forum has just brought one he will be able to tell you , but by the looks of the VCM and software he brought it looks like its works fine.

#535 murre87

murre87

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 18 posts
  • Ford Model: FordFocus II
  • Location: Essex

Posted 30 August 2012 - 08:09 PM

JohnH on this forum has just brought one he will be able to tell you , but by the looks of the VCM and software he brought it looks like its works fine.


OK.
dont know if its worth it. I think that a ford garage here in sweden take about 100-200 GBP to activate cruise control.
A VCM costs about: 200 GBP and maight not work.

Correct me if am wrong.

#536 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 30 August 2012 - 08:40 PM

OK.
dont know if its worth it. I think that a ford garage here in sweden take about 100-200 GBP to activate cruise control.
A VCM costs about: 200 GBP and maight not work.

Correct me if am wrong.


Well that would depend on if you then wanted to make money back by hiring out the VCM to do other cars and diagnostics.

#537 tomcom

tomcom

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: FOCUS 2010 1.8AT
  • Location: Other / Non-UK

Posted 31 August 2012 - 01:01 AM

Does anyone know how to make average fuel visible? :wacko:

WOW ,Followed this thread for a long time!! Hello Preee AND everyone,Congratulations for your work on this forum.
I come from CHINA, sorry for my poor English.My car is FOCUS 2010 1.8AT,made in china ford.From 2009, CHINA FORD turn off display the “average fuel” on the focus panel board. SO, “average fuel”and “instant fuel” were all disappeared on our car.
By this guide, I select the “instant fuel” in FF2 or Elmconfig,but it didn’t take effect. I thought maybe the “average fuel”didn’t effect,it will make “instant fuel”invalid.
Please help me to show the “average fuel” ,in fact, I most need it!!! THX!!!



#538 murre87

murre87

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 18 posts
  • Ford Model: FordFocus II
  • Location: Essex

Posted 31 August 2012 - 05:40 PM

F*CK :(
Have invested in a new steering wheel and elm327adapeter just tu find out that I cant enable CC.
Used ELMconfig and enable cruise control in HEC & GEM.

Did the GEM-buttontest and the cruise controll-buttons beeps.

Took the car for a drive but CC wont work.

GEM-Number: 4M5T-14A073-CJ

#539 mayak

mayak

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 66 posts
  • Name: Marcin
  • Ford Model: Focus mk 2
  • Year: 2007
  • Location: Other / Non-UK

Posted 31 August 2012 - 10:34 PM

F*CK :(
Have invested in a new steering wheel and elm327adapeter just tu find out that I cant enable CC.
Used ELMconfig and enable cruise control in HEC & GEM.

Did the GEM-buttontest and the cruise controll-buttons beeps.

Took the car for a drive but CC wont work.

GEM-Number: 4M5T-14A073-CJ

f_ck! what made you believe that new wheel + ticks in HEC and GEM with elmconfig would give you CC???

I suggest to read more ;)




ps.
you need to enable CC also in PCM, but as for now, only IDS can do that, so go to Ford dealer

#540 madix_87

madix_87

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: madix
  • Ford Model: Focus mk2 facelift 1.4
  • Year: 2008
  • Location: Other / Non-UK

Posted 31 August 2012 - 10:51 PM

Does anyone know how to make average fuel visible? :wacko:

once I've helped a buddy to activate the shift up indicator with elm-ff2. the red dart apeared on the clocks but there was a side effect. the instant fuel have disappeared. I suggest you try to deactivate the shift up indicator and see if that works. regards

Attached Thumbnails

  • deactivate this.JPG


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users