Jump to content


Show
Photo

Guide For Focus Mk2/mk2.5 C-Max/kuga ~Elm 327 Cable And Ff2 Program

translating

  • Please log in to reply
2075 replies to this topic

#1186 DazzaRS

DazzaRS

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 38 posts
  • Name: daryl
  • Ford Model: Focus RS
  • Year: 2014
  • Location: Surrey

Posted 09 March 2013 - 05:48 PM

Location of C112 connector

C112 is the bottom connector in the picture , also this picture is from a LHD , so for RHD it will be near Side passenger footwell

attachicon.gifc112.png

 

 

if i have belled from under the seat to the gem module connector block, surely i wouldnt need to look at C112?



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#1187 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 09 March 2013 - 06:29 PM

if i have belled from under the seat to the gem module connector block, surely i wouldnt need to look at C112?

 

If you have power through the switch on pin 4 to pin 5 (10amp) and then onto the heater module pins 17 or 23 , then power on pins 9 from the 20amp there is no reason why it should not work , the wiring diagram does not show the Gem  , but i assume this is the 10amp feed.

 

Is there no way of rigging positive feed to pin 9 and 17 or 9 and 23 to see if the heated seats are working.



#1188 DazzaRS

DazzaRS

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 38 posts
  • Name: daryl
  • Ford Model: Focus RS
  • Year: 2014
  • Location: Surrey

Posted 10 March 2013 - 07:37 PM

would this switch work ok for the elm lead?

 

http://www.ebay.co.u...984.m1423.l2649



#1189 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 181 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 10 March 2013 - 09:50 PM

would this switch work ok for the elm lead?

 

http://www.ebay.co.u...984.m1423.l2649

should be fine



#1190 nuno8210

nuno8210

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 49 posts
  • Ford Model: Focus
  • Location: Other / Non-UK

Posted 13 March 2013 - 11:39 AM

I used the latest ElmConfig 0.2.5 on my 2008 Focus 2.0 TDci and I am getting a strange error... I think it is a bug from the software. When I try to read from HEC in the Configuration page 3 (the page that has all the chimes...) I get an error saying that it is strongly recomended to use an USB ELM and that bluetooth modulo can damage the unit. But this page has only several boxes to tick... I click ok to continue and it tried to write something to the HEC unit but it stoped few seconds after started. Everything works fine on HEC. Is this a bug in the software? Shouldn't this page work just like the others?

The only task that I didn't tried yet was the HEC firmware update because my ELM is bluetooth. I am already waiting for a USB one to do the firmware update but I didn't expect that it was also necessary for the page 3 of the HEC configuration... I already used the ElmConfig before but the older version I had didn't have that page 3...



#1191 Richiemac

Richiemac

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 192 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus 2014 1.6 tdci + S max 2007
  • Year: 2014
  • Location: Ireland

Posted 13 March 2013 - 11:55 AM

Bluetooth is not recommended for the HEC page 3.....works fine for me with new software and usb connection :)



#1192 Gaz RS

Gaz RS

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Name: Garry
  • Ford Model: Focus RS
  • Year: 2009
  • Location: Cumbria
Contributor

Posted 13 March 2013 - 08:16 PM

I need you help please guy's, I configured my cable and switch but when I try and read a module I get this error.

 

Capture900.JPG



#1193 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 13 March 2013 - 08:28 PM

You get a can error if your switch is in the wrong position.

 

If you want to enter the HEC mode then the ELM switch must be in original setting position , if you require to enter the GEM side then the switch should be in the Modified position or you get the Can error.

 

I always disconnected the USB and close the program inbetween moving the switch , then reattach the USB and re-start the program.



#1194 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 181 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 13 March 2013 - 08:51 PM

I need you help please guy's, I configured my cable and switch but when I try and read a module I get this error.

 

attachicon.gifCapture900.JPG

is the ignition on ?



#1195 Gaz RS

Gaz RS

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Name: Garry
  • Ford Model: Focus RS
  • Year: 2009
  • Location: Cumbria
Contributor

Posted 13 March 2013 - 09:24 PM

is the ignition on ?

 

Ignition on, I tried preee's suggestion as well but I get the same error on both switch positions?



#1196 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 181 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 13 March 2013 - 10:03 PM

Ignition on, I tried preee's suggestion as well but I get the same error on both switch positions?

check you have modded it right



#1197 Gaz RS

Gaz RS

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Name: Garry
  • Ford Model: Focus RS
  • Year: 2009
  • Location: Cumbria
Contributor

Posted 13 March 2013 - 10:38 PM

check you have modded it right

 

Just had it to bits, all wiring correct but a couple of wires on the switch had come loose. I'll need to resolder them tomorrow



#1198 Gaz RS

Gaz RS

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Name: Garry
  • Ford Model: Focus RS
  • Year: 2009
  • Location: Cumbria
Contributor

Posted 14 March 2013 - 06:47 PM

OK so I re soldered the connections and I now have it working on HS-CAN but I can't get MS-CAN to work

 

CaptureA.JPG

 

Do I need to do the setup for MS-CAN?

 

Capturesb.JPG



#1199 mrmetallica

mrmetallica

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 181 posts
  • Name: john
  • Ford Model: focus titanium 1.6
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 14 March 2013 - 07:50 PM

OK so I re soldered the connections and I now have it working on HS-CAN but I can't get MS-CAN to work

 

attachicon.gifCaptureA.JPG

 

Do I need to do the setup for MS-CAN?

 

attachicon.gifCapturesb.JPG

try different speed



#1200 mayak

mayak

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 66 posts
  • Name: Marcin
  • Ford Model: Focus mk 2
  • Year: 2007
  • Location: Other / Non-UK

Posted 14 March 2013 - 09:09 PM

Do I need to do the setup for MS-CAN?

 

 

yes, you do



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



9 user(s) are reading this topic

0 members, 9 guests, 0 anonymous users