Sign in to follow this  
SteffJames93

14 plate fiesta 1.0 ecoboost (125) not starting

Recommended Posts

Looking for some advice please. 

Started the car and drove about a mile down the road and the car cut out on me. 

Pulled over and tried starting it again but the car just keeps turning over but not firing. 

Tried plugging the car in for a fault code but nothing  

Anybody else experienced this? 

Any ideas what could be the cause?

Thanks. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There have been a few faulty fuel pumps on these which could cause your issues.  Can you hear the pump priming?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure what make the reader was as I borrowed it from a friend. Would this make a difference to what faults it picks up? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, cheap/basic readers only pick up generic faults.  If there are Ford specific codes on there it won't pick them up.  Forscan is ideal for Fords, either via ELM cable and laptop or smartphone and dongle, the software itself is free.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also been told that I could be worth changing the crank sensor. Where is it located and is it hard to get to?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this