Frandy

2017 Fiesta Battery problems

Recommended Posts

The battery on my 2017 Fiesta Titanium keeps losing charge. This causes the Stop-Start to stop working as the battery is constantly below 85% charge. After 2 weeks the battery is completely flat. After a long run of 300 miles the battery only tests at 50% charge 11.8volts. So far the dealer has replaced the battery twice. Is anyone else having the same issue and any solutions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's an Alternator that is the issue. Alti should be putting out 13ish volt while charging and, after 300 miles, you should have enough charge for the national grid

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would put a voltmeter on it with engine running and see what happens on idle and revving. also try with high electrical load (lights etc).

On my brother's Focus the problem was the one way clutch built into the alternator pulley had failed so the alternator itself was turning a lot slower then the pulley all of the time.

Not all cars have a clutch built into the pulley. I do not know if yours does, but I would expect them to last a few more years then the age of your car normally

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.